SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2020. április 8., szerda 10:01

SZENTENDRE POLGÁRMESTERÉNEK KÖZADAKOZÁSI FELHÍVÁSA
Tisztelt Szentendreiek!  Kedves Honfitársaim!

Az elmúlt hetek történései hatalmas feladat elé állították emberek milliárdjait világszerte. Emberfeletti küzdelmet folytatunk a koronavírus-járvány megfékezéséért.

Magyarországot, így Szentendrét sem kerülte el a járvány, de kollégáimmal azon dolgozunk, hogy minél kevesebb nehézség és veszteség árán jussunk túl ezen az embert próbáló feladaton. Örömmel látjuk, mekkora közösségünk ereje, sok a segítő kéz, akik részt vesznek a védekezésben. A fizikai és lelki erőn túl szükség van azonban anyagi forrásokra is.

Önkormányzatunk erőforrásai végesek, a krízishelyzetben bevételeink folyamatosan csökkennek, miközben váratlan kiadások sora jelentkezik. A védekezés magas szinten történő ellátásához ezért szükség van külső erőforrásokra, segítségkérésre is. Ahhoz ugyanis, hogy a krízishelyzetben feladatainkat el tudjuk látni, továbbá a szociális és egészségügyi ellátórendszereket városunkban az egyre növekvő terhelés figyelembevételével, a szükséges színvonalon fenn tudjuk tartani, szükségünk van, és egyre inkább szükségünk lesz cégek és magánszemélyek támogató hozzájárulására, az Önök segítségére is.
Szentendre Város Önkormányzatának nevében kérem Önöket, a vállalkozásokat, amennyiben lehetőségük engedi, segítsék városunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben és a rászorulók támogatásában!
 
Az 1999 óta működő Szentendréért Közalapítvány 1/2020. és 2/2020. (03.21.) számú határozatában kimondja, hogy az alapítvány szabad pénzügyi kapacitásait felajánlja a vészhelyzet okozta nehézségek enyhítésére, befogadja és kezeli a lakosság felajánlásait, továbbá felhatalmazza a kuratórium elnökét – a mindenkori polgármestert –, hogy döntsön a rendkívüli támogatások odaítéléséről.
Pénzbeli támogatásaikat kérem, juttassák el az alapítványunk bankszámlájára:
 
kedvezményezett számlaszáma: 11742087-20073857
IBAN szám: HU50 1174 2087 2007 3857 0000 0000
kedvezményezett neve: SZENTENDRÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY
átutalás közleménye: Koronavírus 2020
 
Az adományokat az önkormányzat a vírus elleni védekezésre és a járvány hatásainak enyhítésére fordítja, melyről a város honlapján rendszeresen beszámolunk.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Fülöp Zsolt
Szentendre Város polgármestere


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.