MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 17., péntek 18:42

Logisztikai és autóipari gyártóüzem épül Miskolcon
A Miskolc Déli Ipari Park bővítési területén elhelyezkedő 7 hektáros alapterületű ingatlanon, egy 11,5 millió Euro összegű beruházás megvalósítását kezdte meg egy alumínium öntészettel foglalkozó török fémmegmunkáló autóipari beszállító vállalat. A befektető társaság logisztikai központ és gyártó üzem létrehozására, működtetésére vállalkozott és ennek keretében legalább 100 fő foglalkoztatását tervezi hosszú távon elérni.
Számos nemzetközileg ismert jármű gyártóval is üzleti kapcsolatban áll, valamint a Miskolcon megvalósítandó projektjének köszönhetően további kapcsolati bővülést terveznek. Termékeit leginkább Európába szállítja, de az észak-amerikai kontinensen Mexikóban és Brazíliában is fontos piaci szereplők.

 

A cég szerint Miskolc kiváló elhelyezkedést biztosít számukra az európai legnagyobb piacaik – Németország, Franciaország, és a kelet-európai vevőik- kiszolgálásához az autópályás megközelíthetőség miatt, amely korábban Törökországból nem volt kivitelezhető.

 

A magyar üzem létrehozásával pedig a cégcsoport nemzetközi és egyben európai vállaltcsoporttá is válik.
A Logisztikai központ építésének befejezése az év végére várható. A gyártócsarnok elkészülési határideje - a koronavírus világjárvány miatt – ma még pontosan nem ismert.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.