BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 18., szombat 07:12

Heti egyszer színházba invitálják a Bordányiakat
Színházba invitálják a bordányi nagyérdeműt a Bordányi Amatőr Színjátszó Kör (BASZK) jelenlegi és régi tagjai. Sajnos nem lehet beülni a nézőtérre, viszont mindenki a legkényelmesebb székét, foteljét viheti a számítógépe elé, vagy ‘urambocsá a laptopját, tabletjét ragadhatja magához és viheti magával akár az ágyba. 
A szerdánként este 7 órakor a Bordány – a Homokhátság Szíve közösségi oldalon megtekinthető darabokat egytől-egyig a BASZK társulat vitte színre az elmúlt évek során, és most, amennyiben annak idején készült róla felvétel ismét a nagyközönség elé tárják.
Olyan darabokat nézhetnek meg, mint Nóti Károly – A csillár című bohózata, amelyet a Bordányi Amatőr Színjátszó Kör 2013. március 23-án vitt színre, vagy a Kukás Guru, amit 2006-ban láthatott először a bordányi közönség.
Elsőként viszont egy különlegességet, Baranyi Ferenc: A Lónak vélt menyasszony című vásári komédiáját nézhetjük meg közösen, amelynek az az érdekessége, hogy mivel a színpadi előadás felvétele nem sikerült, a színdarabot 2004-ben egy tanyán adták elő újra színjátszóink, ahol szinte filmszerűen rögzítették azt. A korhű helyszín (a fényt az öreg kisablakos, áram nélküli tanyában petróleumlámpákkal próbálták biztosítani a felvételhez), a folyamatosan változó időjárás, és mindezek ellenére a vidám hangulat minden bizonnyal még élvezetesebbé teszi a darabot. 
Tehát a Virtuális Színházi Esték sorozat keretében az első darab április 22-én, szerdán, 19 órakor a falu közösségi oldalán! A cél, hogy minél több bordányi és Bordányt szerető ember nézze a produkciót egyszerre!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.