BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 23., csütörtök 16:00

Hamarosan elkészül a tenisz székház Békésen
A Békési Tenisz Klub új kiszolgáló épülettel bővül, a munka várhatóan május végére fog befejeződni. A mintegy 12,5 millió forintból megépülő tenisz székház az új öltözők és zuhanyzók mellett egy beltéri közösségi térrel és egy kültéri terasszal szolgálja majd a sportág szerelmeseit.

Polgár Zoltán alpolgármester Farkas Györggyel, a tenisz klub elnökével járta végig a jelenleg még zajló építkezés helyszínét. A beruházáshoz Békés Város Önkormányzata 6 millió forintot nyújtott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Tenisz Szövetség részére mintegy 5 millió forint támogatást biztosított erre a célra, ezt egészítette ki a klub 1,5 millió forint saját forrással. 10 éve megoldatlan ez a helyzet, most viszont az új épületben női és férfi öltözők és zuhanyzók szolgálják majd az egyesületi tagjaink, a teniszezők kényelmét. Köszönetünket fejezzük ki Békés Város Önkormányzatának és a Magyar Tenisz Szövetségnek, hogy komfortosabbá, szerethetőbbé teszik ezzel a fejlesztéssel a klubunkat – nyilatkozta Farkas György, a Békési Tenisz Klub elnöke. 

A sportpályán lévő három teniszpálya száz százalékban önkormányzati tulajdonú területen fekszik, viszont a most megépülő 91 négyzetméter alapterületű épület az egyesület fenntartásába kerül. Az alapterület felén kerültek kialakításra a belső blokkok és a közösségi tér, a másik felén pedig a nyitott terasz. A békési tenisz klub a fejlesztés eredményeként a jelenlegi tagok komfortosabb sportolási lehetősége mellett a taglétszám bővülését várja.

 


 



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.