BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 29., szerda 14:28

Új tornaszobával bővült a Korona Utcai Tagóvoda
Pályázati támogatás segítségével vadonatúj tornaszoba épült a Korona Utcai Tagóvoda részeként. Az új tornaszoba és fejlesztő szoba a gyerekek mozgás és egyéb képességeinek és egészséges életmódjának célzott fejlesztését teszi lehetővé a mai kornak megfelelő, igényes, modern környezetben.

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Korona Utcai Tagóvodája a város második legfiatalabb óvodája, 1994-ben épült. Elődje, a Petőfi utcai óvoda Békés legrégebbi óvodája volt, a megyében másodikként, 1842-ben Wenckheim Józsefné patronálásával jött létre. Kálmán Tibor, Békés polgármestere örömmel számolt be arról, hogy a Korona Utcai Óvoda meglévő épületében már nem lett volna elegendő szabad hely egy mozgásos tevékenységeket biztosító szoba kialakítására a szükséges eszközökkel, ezért nyújtotta be Békés Város Önkormányzata a pályázatát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz. A mintegy 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásból egy olyan kiváló adottságokkal rendelkező épületet sikerült kialakítani, ahol a gyerekek fejlesztése a szakemberek vezetésével magas szinten végezhető. Így a meglévő óvodaépület mellé, a szomszédos önkormányzati tulajdonú telken építettük fel az új tornaszobát az azt kiegészítő fejlesztőszobával együtt. Az épületben mindezek mellett szertár, belső és külső raktár biztosítja a szükséges eszközök tárolását, akadálymentes vizesblokk és egy új gyermeköltöző is kialakításra került – tudtuk meg Kálmán Tibor polgármestertől.

Nagyon fontosnak tartom a gyermekek fejlesztését, felkészítését az iskolai életre. A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde élen jár a minőségi nevelési munkában, és kiváló kapcsolatot ápol a város általános iskoláival. Nem véletlenül nyerte el ismét az intézmény az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet, melyet újabb három évig viselhet – tette hozzá Deákné Domonkos Julianna kulturális tanácsnok, aki a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.