NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. július 21., kedd 16:41

Megújult a Nagykállói Általános Iskola
Nagykálló Város Önkormányzata 394 743 733 forint, 100 %-os, vissza nem térítendő támogatást nyert „A Nagykállói Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítése” című, TOP-3.2.1- 15-SB1- 2016-00117 azonosítószámú pályázat megvalósítására. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

A rekonstrukciós munkák még múlt év tavaszán kezdődtek az intézmény alsó és felső tagozatos épületeiben, valamint a testnevelés óráknak is helyet biztosító Városi Sportcsarnokban. Ennek során megtörtént a nyílászárók cseréje, a külső homlokzat szigetelése, a fűtési- és használati melegvízellátó rendszer korszerűsítése, valamint háztartási méretű kiserőmű, napelemes rendszer kiépítésére került sor, amink során napelemes panelek kerültek a tetőre. A szakemberek elvégezték az elektromos hálózat korszerűsítését, aminek részeként energiatakarékos Led lámpatesteket helyeztek el az intézmény tantermeiben és a folyosókon, illetve a sportcsarnokban, illetve kicserélték a fűtőtesteket és a kazánokat. A felső tagozatos épületben akadálymentes mosdót (WC-t), az udvaron parkolót alakítottak ki és befejezték a Városi Sportcsarnok belső szigetelési munkálatait is, továbbá mindkét épült esővíz-elvezető csatornát szereltek, illetve külső lámpatesteket helyeztek ki.
Nagykálló Város Önkormányzata 394 743 733 forint, 100 %-os, vissza nem térítendő támogatást nyert az oktatási intézmény épületeinek energetikai korszerűsítése. Ezen kívül a Nyíregyházi Tankerületi Központtól közel 50 millió forintot kaptak az intézmény belső felújítási munkálatainak elvégzésére. Ennek köszönhetően megújult több mellékhelység, az iskola tornaterme és kiépült egy korszerű nyelvi labor is.
A felújítási munkáknak egyrészt a pedagógusok és a diákok örülhetnek, hiszen egy megújult szép és korszerű intézményben tölthetik mindennapjaikat, másrészt a fenntartó, Nagykálló Város Önkormányzata, hiszen az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően jelentős költségmegtakarítással számolhat a település.

1 csatolt kép iskola+tanterem
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.