NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. július 23., csütörtök 14:01

Megújult a Nagykállói Általános Iskola
Nagykálló Város Önkormányzata 394 743 733 forint, 100 %-os vissza nem térítendő támogatást nyert „A Nagykállói Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítése” című, TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00117 azonosítószámú pályázat megvalósítására. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

A rekonstrukciós munkák még múlt év tavaszán kezdődtek az intézmény alsó és felső tagozatos épületeiben, valamint a testnevelés óráknak is helyet biztosító Városi Sportcsarnokban.
Ennek során mindkét épületrészben megtörtént a külső homlokzat szigetelése, a fűtési- és használati melegvízellátó rendszer, hőtermelő berendezések korszerűsítése - kicserélték a fűtőtesteket és a kazánokat, a felső tagozat épületében pedig biomassza kazán került telepítésre. Világítási rendszer korszerűsítésének részeként a szakemberek energiatakarékos LED lámpatesteket helyeztek el az intézmény tantermeiben és a folyosókon, illetve a sportcsarnokban. Háztartási méretű kiserőmű, napelemes rendszer kiépítése során napelemes panelek kerültek az általános iskola felső tagozat épületének tetőjére. Mindkét épületen esővíz-elvezető csatornát szereltek, illetve külső lámpatesteket helyeztek ki.
A felső tagozat műemléki épületében akadálymentes mosdót (WC-t), az udvaron parkolót alakítottak ki. A felső tagozat épületében a nyílászárók cseréjét is elvégezték.
Nagykálló Város Önkormányzata 394 743 733 forint, 100 %-os, vissza nem térítendő támogatást nyert az oktatási intézmény épületeinek energetikai korszerűsítésére. Valamint a beruházás teljes megvalósításához az önkormányzat 19 390 783 forint saját forrást biztosított.
A felújítási munkáknak egyrészt a pedagógusok és a diákok örülhetnek, hiszen egy megújult, szép és korszerű intézményben tölthetik mindennapjaikat, másrészt a fenntartó, hiszen az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően jelentős költségmegtakarítással számolhat.

1 csatolt kép iskola+tanterem
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.