SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. augusztus 4., kedd 14:02

100 millió forint európai uniós támogatás segítségével újult meg a sümegi belvárosi piac, illetve kialakításra került egy új középkori kézműves piac a Tarisznya
A belvárosi piac rekonstrukciója során megtörtént a fedett árusító tér teljes körű felújítása. A fejlesztés eredményeként elkészült a tetőszerkezet és a térburkolat cseréje, a térvilágítás kiépítése, valamint új árusítóhelyek beszerzése.

A Tarisznyavár-i piac helyszínén egy termelői piac létrehozását céloztuk meg, új árusítóhelyek és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények kialakításával. Elkészült a sétány is, amely összekapcsolja a kézműves piacot a várhoz vezető szerpentinhez. Ezáltal a várból érkező turisták kiépített úton közelíthetik meg az újonnan kialakított piacteret.
 

 A piac célja a Balaton-felvidék kézművesei, őstermelői, helyi termékek előállítói számára a piacra jutás elősegítése, annak érdekében, hogy termékeiket összevontan egységes arculat kialakításával tudják értékesíteni a szépen, ízlésesen kialakított piacon, ami egyfajta szellemiséget közvetítve.

A piac megvalósításának szükségességét annak munkahelyteremtő, gazdaságélénkítő, multiplikátor hatása adja, hiszen nem csak egy klasszikus értelemben vett piac lesz, hanem turistalátványosság is egyben. Segítségével a Sümegre látogatók lényegesen több élményben részesülnek, a városközponti látványosságokat is meglátogatják, több időt töltenek a településen.
 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Bővebb információt a projektet érintően a https://vasariforgatag.sumeg.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Sümeg Város Önkormányzata
8330 Sümeg, Béke tér 7.
Telefon: 87/550-750                                                                 
Email: palyazat@sumeg.hu

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.