DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 2., szerda 10:56

Sajtóközlemény - Átadták az Aranyalmát, Dunakeszi új óvodáját
Átadták az Aranyalmát, Dunakeszi új óvodáját


Az elmúlt években a kormány családtámogatási programjainak köszönhetően egyre több fiatal család választotta Dunakeszit otthonául. A lakossági és családbarát intézkedéseknek köszönhetően Dunakeszi az agglomeráció egyik leginkább fejlődő kisvárosa, pozitív népesedési mutatóval.

A robbanásszerű népességnövekedés infrastrukturális fejlesztéseket kíván, melyre jó példákat mutat Dunakeszi. Dunakeszin kiemelt helyen kezeljük nevelési intézményeinket. Az elmúlt 10 évben az óvodai férőhelyek száma 28%-os növekedést mutat, összesen 344 bölcsődei és óvodai férőhely létesült a városban. Az Alagligeten 2019 szeptemberében megnyitott új bölcsőde közvetlen közelében, most elkészült az új óvoda is.

Az új Aranyalma Óvodában szeptember 1-én 4 csoportban, 120 kisóvodás kezdheti meg az új nevelési évet. A városvezetés célja, hogy minden gyermek a legmegfelelőbb nevelési intézménybe járhasson. Az Aranyalma Óvoda fogadja az olyan sajátos nevelési igényű SNI gyermekeket (beszédfogyatékos, hallássérült, kismértékben látássérült, enyhén értelmi fogyatékos, enyhébb mozgáskorlátozottság esetén), akiknek óvodai nevelése a szakértői bizottság véleménye alapján normál óvodai közösségben integráltan javasolt.

A szeptember 1-i átadó ünnepségén Erdész Zoltán alpolgármester és Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kormányzati államtitkára is beszédet mondott.

Erdész Zoltán alpolgármester elmondta, hogy a 330 millió Ft állami beruházáshoz az önkormányzat jelentős összegű, nagyságrendileg 800 millió Ft önerőt biztosított, hogy a projekt megvalósulhasson.

Tuzson Bence kiemelte, a beruházások az összefogás eredményeként jöhettek létre. Ha egy önkormányzatban jó elképzelések vannak, a mellé a kormányzat is odaáll és ezekből az együttműködésekből sikeres projektek valósulhatnak meg.

1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.