DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 4., péntek 15:56

Átadták a nyíltvízi edzőközpontot Dunakeszin
Átadták a száz százalékban állami támogatásból felépített Nyíltvízi Edzőközpontot Dunakeszin. A hiánypótló létesítmény mintegy 760 millió forintból valósult meg alig másfél év alatt a városi napközis tábor területén.

A tervezések, engedélyeztetések után idén nyár végére elkészült a gyermektábor területén a Nyíltvízi Edzőközpont. A térség országgyűlési képviselője, dr. Tuzson Bence közbenjárásával, száz százalékban állami támogatásból valósult meg a Városi Sportegyesület Dunakeszi legújabb létesítménye. A 760 millió forintos beruházást a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is támogatta. A területet a megvalósításhoz a Dunakeszi Önkormányzat biztosította, valamint támogatja az üzemeltetéshez szükséges eszközök beszerzését. 

Az edzőközpont elsődleges célja, hogy a Dunakeszire érkező magyar és külföldi sportolóknak, egyesületeknek olyan szállást biztosítson, amelynek a közelében elérhetőek evezésre, úszásra, sportolásra alkalmas helyszínek, úgy mint a Dunakeszi Kajak Club, vagy a Dunakeszi Sárkány Légió. A helyszínen minden adott komplett edzőtáborok megszervezéséhez is. A létesítmény megvalósításának másik fontos célja, hogy használatával erősítsék a város külföldi és belföldi testvérkapcsolatait, ezzel összefüggésben pedig cserediák programok meghirdetésére is lehetőséget biztosít.

Az új, közösségi térként is funkcionáló központ egyszerre több mint ötven fő elszállásolására, 100 fő étkeztetésére, valamint a sporteszközök tárolására biztosít lehetőséget. A szalagátvágáson Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője, Seltenreich József, a város sportigazgatója és Temesvári István, a Városi Sportegyesület Dunakeszi elnöke vett részt.

1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény - Átadták a nyíltvízi edzőközpontot Dunakeszin
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.