BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2020. szeptember 10., csütörtök 16:42

A Daróczi bizottság jelentését a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta
Budafok-Tétény képviselő-testülete mai ülésén egyhangúlag elfogadta a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ működését vizsgáló bizottság (ún. Daróczi- bizottság) jelentését. Nem született döntés a jelentés mellékletéről, mivel annak egyes részei kifogásolható körülmények között születtek. A képviselők egyetértettek viszont abban, hogy a feltételezhető visszaélések egy részét feljelentés, míg az adminisztrációs hiányosságokat belső vizsgálat keretében vizsgálják tovább
 
A bizottság elnöke, Kerekes Gábor (Momentum Mozgalom) és egyik tagja, Perlai Zoltán (Demokratikus Koalíció által lefolytatott adatgyűjtés módszereit és körülményeit kifogásoló másik  három tag, Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP), Daróczi Károly (Budafoki baloldal) és Vizi Sándor (Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete) képviselők két javaslatot fogalmaztak meg a bizottsági tevékenységet érintően.
 
Az egyik javaslat szerint, a bizottság folytassa vizsgálatát, de Daróczi Csilla teljes kerületi munkaviszonyának idejét, (1996-ig visszamenően) vizsgálják meg, beleértve az ügyben korábban lefolytatott vizsgálatok eredményeit is intézkedésit is – amelyekben korábban Perlai Zoltán is részt vett. Ezt a javaslatot mind a Momentum Mozgalom, mind a korábbi vizsgálatokat jól ismerő Demokratikus Koalíció képviselője is elutasította.
 
A másik, végül elfogadott javaslat szerint, az eddigi vizsgálatot le kell zárni, de a vizsgálatok során felmerült visszaélésekkel kapcsolatos gyanú miatt feljelentést kell tenni, illetve az egyéb hiányosságokat pótlandó, az intézménynél belső vizsgálatot kell végezni. Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP), Daróczi Károly (Budafoki baloldal) és Vizi Sándor (Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete) ezen javaslatát a bizottság és a Képviselő-testület is egyhangúlag elfogadta.
 
Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere a bizottsági jelentés, Momentum és DK képviselők által készített változatára, és annak születési körélményeire utalva elmondta: ha bármely önkormányzati intézményben bárhol visszaélés van, ott az érintetteknek vállalnia kell a felelősséget. „Azokat, akik a közügyért dolgoznak, közalkalmazottak, a gyerekeinkért munkálkodnak, az ügyeinket intézik, mindig számíthatnak arra, hogy megvédem őket a pártpolitikai támadásoktól, bármelyik politikai oldal is követi el. Nem maradhat következmények nélkül, ha a közösségünkért dolgozó embereket bárki is a pártpolitikai játszmáihoz próbálja felhasználni. Egyúttal köszönöm mindazon kollégának a munkáját, akik magas színvonalon látják el feladataikat és a politikai támadások ellenére is munkájukra koncentrálnak.”- tette hozzá a polgármester.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.