SOMLÓSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 11., péntek 10:30

LEZÁRULT A TERMELŐI PIAC FEJLESZTÉSE SOMLÓSZŐLŐSÖN
Lezárult Somlószőlős Község Önkormányzatának Vidékfejlesztési Program keretén belül, a VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” tárgyú felhíváson 42,74 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült 1897372276 azonosító számú projektje.

Somlószőlős Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program (VP) keretén belül 42 735 256 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el Somlószőlős település helyi termelői piacának fejlesztésére.Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt célja a Somlószőlős 95 hrsz., természetben Kossuth Lajos u. 98. szám alatti termelői piac építése, új földszintes, fedett elárusítótér és kiszolgáló helyiségek létrehozása, továbbá a térségben egy erős régiós piac kialakítása volt, mely termékeladási fórumként szolgál a mezőgazdasági-, élelmiszeripari kis és nagytermelők részére, élénkítve ezzel a település gazdaságát és társadalmi életét.

A fő funkcionális egység, a fedett, 1 oldalról nyitott átrium szerkezetű elárusítótér. A központi pavilon a hozzá kapcsolódó teljes infrastruktúra megépítésével került kialakításra. A kialakított agóra a meglévő kultúrházat és könyvtárat kiegészítve a település kikapcsolódási lehetőségeinek szervezésére és eltöltésére is alkalmas, továbbá a kapcsolódó kültéri fejlesztéseknek, út, járda, parkoló kialakítása, valamint parkosításnak és zöldterület fejlesztésnek köszönhetően a piac időszakos szabadtéri hasznosítása is biztosított. A piac parkoló beállással, akadálymentes illemhellyel, hulladékgyűjtővel, használati térelemek kiépítésével valósult meg. A projekt keretén belül a ki- és berakodást biztosító eszközök (kézi raklapemelő, kézikocsi, molnárkocsi), mérlegek, valamint magasnyomású mosó is beszerzésre kerültek. Mind az épület megközelítése, mind a parkoló, illetve a mellékhelyiség akadálymentesítése terv szerint megvalósult.A fejlesztést követően egy komplex, mintegy 300 m2-es, 16 db kijelölt árushellyel rendelkező, korszerű, fedett pavilon és kapcsolódó kiszolgáló helyiségei (előtér, raktár/tároló, női-, férfi- és akadálymentes mellékhelyiség) jött létre. A nyitva tartás eseti gyakorisággal, hétfő, szerda, péntek 7.00 - 15.00 óra között tervezett, a piaci tényleges működése a használatbavételi engedély jogerőre emelkedését, valamint a tevékenység bejelentését követően kezdődik meg.

A beruházás kezdete 2019. február 4., a projekt fizikai befejezése 2020. július 11. napjáig megvalósult.A projektről bővebb információt www.somloszolos.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Kiss János Norbert polgármester
Telefonszám: 06-88-276-001
E-mail cím: somloszolos@iplus.hu

BEFEKTETÉS A JÖVŐBE
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 2020| 07 | 11.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.