BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2021. június 2., szerda 10:23

Egyházi és önkormányzati együttműködéssel tesszük magasabb színvonalúvá a kerületi egészségügyi szakellátást
Fontos célunk, hogy a kerületiek minél jobb egészségügyi ellátást kaphassanak. Ennek jegyében jött létre az a háromoldalú megállapodás, melyben az Irgalmasrendi Kórház, a Szent Ferenc Kórház valamint a II. Kerületi Egészségügyi Szolgálat összehangolt tudással és együttműködéssel segítik a járó- és fekvőbeteg ellátást.
Az együttműködés első fontos állomásaként az egyházi intézményekből három kiváló kardiológus munkájára számíthatunk a PULZUS Egészségügyi Központban.
A Szent Ferenc Kórházból érkezett dr. Monostory Enikő, a Budai Irgalmasrendi Kórházból pedig dr. Frész Tamás és dr. Nényei Zoltán.
Rendkívül büszke vagyok erre a megállapodásra, ami a sokszor leterhelt és  ellátási nehézségekkel küzdő egészségügyi rendszerben példaértékűvé válhat, hiszen az egyházi és önkormányzati fenntartók együttműködésén alapuló modell biztosíthatja a magas színvonalú kerületi szakellátást.
Szeretném ezúton is megköszönni Kozma Imre főtisztelendő prior atyának a Betegápoló Irgalmasrend részéről és Velebná M. Lucetta nővér, regionális elöljáró asszonynak az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció részéről, hogy támogatták az együttműködést!
Ugyanígy hálás vagyok a Budai Irgalmasrendi Kórház professzorának, dr. Tomcsányi János főorvos úrnak és dr. Toldy-Schedel Emilnek, a Szent Ferenc Kórház főigazgató–főorvosának, valamint dr. Polák Lászlónak, a II. Kerületi Egészségügyi Szolgálat főigazgató-főorvosának!
Őrsi Gergely, 
a II. kerület polgármestere

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.