ERDŐKERTES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. szeptember 24., péntek 13:40

Békét a csatazajban! „FEHÉRSZALAG” akció indul Erdőkertesen
Szeptember utolsó vasárnapja világszerte a békés együttélés fontosságára hívja fel a figyelmet, ehhez csatlakozva „FEHÉRSZALAG” akció indul Erdőkertesen. Azt kérik a lakosságtól, hogy tűzzenek fehér szalagot a hétvégén a kertkapura, ezzel üzenve: a növekvő csatazajban egyre fontosabb az egymás iránti tolerancia, a megértés, a belátás.
„Kiemelten fontosnak tartom a felesleges konfliktusok mellőzését, a békés együttélést az alkotóképesség érdekében” – hangsúlyozza Pásztor László, a pest-megyei Erdőkertes polgármestere. Kezdeményezésére az intézményekre is kikerül a fehér szalag. „Sok közös feladatunk van a lakossággal a mindennapokban, amiket nem agresszív kommunikációval, hanem békés belátással, együttműködéssel lehet hatékonyan megoldani. Aprónak tűnő, de fontos gesztusok, amikor a helybeliek együtt sütnek-főznek, a szomszédok megetetik egymás macskáját, egymásra bízzák ingatlanjaikat, vagy az itt lakók egy emberként mozdulnak meg egy-egy jótékonysági gyűjtéskor. A „FEHÉRSZALAG” akcióval - hagyományteremtő jelleggel - arra szeretném felhívni a figyelmet: rajtunk múlik, hogyan fordulunk egymáshoz, mennyire vagyunk együttműködőek, megértőek, békések. Szeretném, ha ez a közösségi szemlélet fontos lenne az itt élőknek, mert ezzel mindenki nyer.”
Péntektől kezdve a hétvégi rendezvényeken több száz szalagot osztanak szét a településen, hogy minél többen érezzék, rajtuk is múlik, mennyire jó hely Erdőkertes. Az akció a közösségi oldalakon is nyomon követhető a #jóhelyerdőkertes hashtaget követve.

1 csatolt kép FEHÉRSZALAG AKCIÓ 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.