BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2021. október 1., péntek 20:24

Zöld Családi Nap a Kőbányai Önkormányzat rendezésében, 2021. október 3-án 10.00 és 16.00 óra között a Rottenbiller parkban
Interaktív workshopok keretén belül lesz Zokni csereprogram, CseppetSem-háztartási olajgyűjtő akció, Zöld bolt. Készíthetünk őszi lakásdekorációkat és saját teakeveréket is. A kis kedvencek részére cukiság versenyt is hirdetnek a szervezők! 


A résztvevők előadásokat hallgathatnak Kőbánya klímastratégiájáról, a fenntartható hulladékgazdálkodásról, a környezeti károkozások megelőzéséről és a nagyvárosi erdőkről. Érdekes témák lesznek még, többek között a Felsőrákosi-rétek védett területeinek állatvilága, a kerti és szobanövények aktuális növényápolási feladatai, a tudatos életmód a tiszta és egészséges környezetért. 
Kifejezetten családoknak, gyermekeknek szól majd a „Baltazár Bazár” - Nagyvárosi vadon, a Digitalizációs fejlesztések, amelyek megkönnyítik az életünket és a Costa Rica, ahol az állatok nem félnek az embertől című előadások.
Egész nap lehetőség lesz részt venni a ZöldEb Egyesület állatokról, felelős állattartásról szóló programjain, kerékpáros- és ökojátékokon, porcelánfestésen és számos más érdekes, a környezetvédelemhez kapcsolódó eseményen.
 
A rendezvény a "Zöld Kőbánya - Rajtad múlik! című KEHOP-1.2.1-18-2018-00025" pályázat keretében valósul meg - melyre a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) előtti fás-füves területen kerül sor. A programok mindenki számára ingyenesek.
 
Mindenkit szeretettel vár a Kőbányai Önkormányzat!




1 csatolt dokumentum program
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.