ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. október 5., kedd 13:34

Abony döntőbe jutott a Nemzeti Vágtán! Fantasztikus érzés abonyinak lenni!
Viki és Marokkó az ország ötödik legjobb vágtázója
Zboray Viktória Marokkó nyergében képviselte Abony Városát Budapesten a Hősök terén a Nemzeti Vágtán. Az abonyi lovas, aki Petrik Tamás edző tanítványa csodálatosan szép eredményt ért el, hiszen az előfutamot, és a középfutamot is megnyerte, és így Abony Városa a döntőben szerepelt. A mindig mosolygós, rendkívül ügyes lovas, Viki belopta magát az abonyiak szívébe. Nem csak a helyszínen, hanem otthon is nyomon követték az abonyiak Viki és Marokkó szereplését, sok helyszíni tudósítással jelentkezett az eseményről az Abony.hu közösségi oldal. Felemelő érzés volt látni, ahogyan a döntőben Abony zászlaját viszi az ünnepi díszbe öltözött lovas. Az előfutamokat követően összesen hatvan lovas jutott be a budapesti rendezvényre, itt lettünk mi ötödikek. Az országos híradásokban is számtalanszor szerepeltünk, és ezen kívül Abony huszárhagyományairól is többször beszéltek a rendezvényen. Viki meglepetés volt a lovas társadalom számára, gyönyörű szereplésével örökre beírta magát a Nemzeti Vágták történelmébe, melyre rendkívül büszkék vagyunk, mi abonyiak! Köszönjük neki, lovának és természetesen edzőjének ezt a feledhetetlen élményt, és persze minden kedves abonyinak és nem abonyinak is, akik velünk szurkoltak Abony Város lovasának.
Abony ebben az évben először képviseltette magát egy dupla standdal is a Nemzeti Vágta Korzón. Elmondható, hogy az abonyi stand megint megtelt élettel, és a sok ezer látogató körében nagyon népszerű volt. Köszönhető ez mindazoknak, akik velünk voltak október 2-án és 3-án Budapesten. A stand háziasszonya Bozóki Viktória volt, akim kedves mosolyával, szépségével és azzal, hogy nagyon szereti Abonyt, ismét elvarázsolta a látogatókat. Mindkét napon a Mészáros Vendéglő kemencében sült pogácsáit és réteseit kóstoltattuk a hozzánk látogatók nagy örömére. A stand fele az Abokom Nonprofit Kft termékeié volt. Meseszép levendulás készítményekkel, díszekkel, terményekkel várták a vendégeket. Fekete Gábor mesekönyveit ajánlotta, Kárteszi Máté az abonyi homoktövist népszerűsítette. Kilátogatott hozzánk Acsai Roland költő, író, műfordító. Vendégünk volt parádés huszár ruhájában a méltán népszerű Domoszlai Sándor magánénekes. Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa rendkívül színvonalas szabadulós játékkal örvendeztette meg a látogatókat. Bogya Zoltán a 2Torony TV tulajdonosa, szerkesztője is kilátogatott hozzánk forgatni, interjúzni. Zoli barátunk úgy gondolta, hogy kicsit „kiszalad” vasárnap, aztán egy egész napos „örömtévézés” lett a vége. Velünk volt a standon Pető Zsolt Abony Város polgármestere, és Csanádi Csaba az Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is, akik házigazdaként népszerűsítették településünket.  
Külön öröm, hogy sok abonyi is értesült arról, hogy kint leszünk a Vágta Korzón, és meglátogattak bennünket. Sorban érkeztek azok is, akik már nem Abonyban élnek, de továbbra is nyomon követik településünk eseményeit az önkormányzati médiafelületeken. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk ezeken a napokon, és azt kell mondanom, hogy valóban fantasztikus érzés abonyinak lenni. Éreztük az összefogás, a szeretet élményét ismét. Bízunk benne, hogy sok- sok ilyenben lesz majd részünk a későbbiekben is! Köszönjük mindazoknak, akik velünk tartottak az elmúlt hét végén!
Lőrinczy Veronika
sajtóreferens, főszerkesztő

4 csatolt kép Abony a Nemzeti VágtánAbony a Nemzeti VágtánAbony a Nemzeti VágtánAbony a Nemzeti Vágtán
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.