BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2021. november 26., péntek 09:55

Ingyenes, önkéntes tesztelési lehetőséget biztosít az önkormányzat a II. kerületi óvodákba járóknak – több mint 300-an jelentkeztek
A II. kerületi önkormányzat a saját fenntartású óvodáiban november 26. és december 1. között ingyenes teszteli az óvodásokat.
Több jelzés érkezett, hogy a szülők szívesen teszteltetnék óvodáskorú gyermekeiket, de a gyerekekben bizalmatlanságot keltő idegen környezet vagy egyéb okok miatt ezt kevesebben teszik meg. Most ebben igyekszik segíteni az önkormányzat.
A gyermekek antigén tesztelése önkéntes, ingyenes és minden esetben szülői hozzájáruláshoz kötött.
A mintavételt a közegészségügyi előírások szigorú betartásával, szakképzett egészségügyi dolgozók végzik, a lebonyolításában és szervezésében az intézmények munkatársai is közreműködnek.
Az eddigi visszajelzések alapján több mint 300 gyermek jelentkezett az óvodai tesztelésre.
Az óvodások szűrésén túl újra ingyenes tesztelést szervez a II. kerület november 27-én két helyszínen, a Mechwart ligetben és a Klebelsberg Kultúrkúria parkolójában 9 és 12 óra között, valamint a Marczibányi Téri Művelődési Központban Újkulb teremben november 29-én és november 30-án 10 és 13 óra között.
A tesztelés menetéről és a regisztrációról a masodikkerulet.hu oldalon találnak tájékoztatást »
Az ingyenes tesztelésekkel továbbra is a fertőzásláncok megszakítása az önkormányzat célja, hiszen  minden felderített fertőzött esetében csökkenthetjük a vírus továbbadásának esélyét.
Vigyázzunk egymásra!
Vigyázzunk Budára!
Őrsi Gergely
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.