BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2010. április 22., csütörtök 18:22

Polgármesteri jutalom rendőröknek
Szabolcs Attila polgármester jutalomban részesítette Bürger Gyula rendőr törzsőrmestert és Szabó Attila rendőr főtörzs-zászlóst Budafok – Tétény önkormányzata 2010. április 22-i képviselő-testületi ülésén. A körzeti megbízottak két rablót tettek ártalmatlanná április hetedikén. A rablópáros férfi tagja fegyvert fogott az őt igazoltató rendőrre, aki viszont két lövéssel megsebesítette. Az elkövető súlyosan megsérült.
       A férfi és a nő előzőleg kirabolta a XXII. kerületi Háros utca egyik kisboltját. Az ott tartózkodó két vevőt és két áruszállítót, valamint az alkalmazottat fegyverrel megfenyegették és a bevételt követelték. Az éppen jelen lévő áruszállítók dulakodni kezdtek a fegyveres rablóval, eközben az elkövető női társa pénzt vett ki a kasszából, majd elmenekültek. Néhány utcával arrébb találkoztak az őket kereső rendőrökkel.
      A polgármester reményét fejezte ki, hogy a kerületi rendőrök bátor helytállása következményeként a jövőben meggondolják a bűnözők, hogy hasonló cselekedetre ragadtassák magukat. Szabolcs Attila ezt azért tartja fontosnak, mert az utóbbi hónapokban több fegyveres rablás történt a kerületben. Budafok- Tétény Polgármesteri Kabinet
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.