BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. október 27., csütörtök 12:20

Őrsi Gergely és Soproni Tamás polgármesterek közös közleménye
Az elszálló infláció és a rezsiköltségek sokak életét fogják megnehezíteni a következő hónapokban. A kerületeink lakóiét és azokét egyaránt, akik nem élnek itt ugyan, de a kerület lakóiért dolgoznak.
A karácsonyhoz az otthon melege mellett hozzátartozik utcáink díszítése, a díszkivilágítás is. Az Andrássy úton, a Teréz körúton és a Margit körúton, a VI. és a II. kerületben egyaránt. Polgármesterként sok mindenben egyetértünk. És ahogy korábban hasonlóan gondolkodott ez a két kerület a karácsonyi díszkivilágításról, úgy most is.
Csatlakozunk a főváros döntéséhez: idén nem lesznek karácsonyi fények a II. és VI. kerületi közterületeken, hiszen fontosabb, hogy meglegyen az otthonok ünnepi fénye, mint az utcáink pompája. 
Ezzel együtt alternatív megoldásokat fogunk keresni az intézményeinkkel és a lakókkal közösen, hogy kitaláljuk, mivel tehetjük színesebbé és szebbé a közterületeket az adventi időszakban.
Úgy döntöttünk, hogy II. és a VI. kerületben a díszvilágításra szánt összegből a rászorulóknak nyújtott támogatásokat emeljük, és egyszeri rezsitámogatást nyújtunk azoknak a munkatársainknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek.
Bölcsődei dajkák, utcaseprők, szociális gondozók és ápolók, orvosi asszisztensek. Legyen nekik szép az ünnep!


Őrsi Gergely,a II. kerület polgármestere

Soproni Tamás,a VI. kerület polgármestere

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.