MEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2010. április 26., hétfő 07:59

A magyar River Cottage: Megyer
Első díjat nyert a legkisebb magyar falu, a Veszprém megyei Megyer pénteken, a csehországi Brnóban, az „Emberekről az emberekkel” című nemzetközi megmérettetésen. A "visegrádi négyek" versenyének zsűritagja volt Göncz Kinga korábbi külügyminiszter is.   
Az önkormányzatok, önkormányzati többcélú társulások, kistérségi szövetségek számára meghirdetett, közösségi részvételen alapuló és non-profit szervezetek bevonásával megvalósuló sikeres partnerségi projektek bemutatására indított pályázat hazai győztese  a legkisebb önálló hazai település, Megyer volt.
A pénteki eredményhirdetésen is Megyer vihette el a pálmát mint a térség legjobbjaként megválasztott település.


Mit jelent a díj?

A díj célja volt a közösségi részvételen alapuló helyi fejlesztő tevékenység elismerése, a legjobb projektek jutalmazása.
A közigazgatás és a civil szféra figyelmének felhívása az
együttműködés fontosságára. A közigazgatás és a civil szféra közötti együttműködés elősegítése, hatékonyságának fokozása helyi szinten. Emellett olyan programok bemutatása, melyek jó példát adnak a helyi részvétel erősítésére, a helyi lakosság helyi programokba való bevonására. Azokat az önkormányzatokat a díjazták, amelyek fontosnak
tartják a közösség részvételét a döntéshozatal folyamatában.
Megyer a " Közkert” programmal nyert. A Megyerért Egyesület és az önkormányzat bevonta a falu lakóit , hogy egy minta háztájit hozzanak létre, hasonlóan az angol Landshare programhoz.
A Landshare, (körülbelül: osztozz meg a földön) programmal a hazai közönség elsősorban a Spektrum TV-n vetített River Cottage sorozat révén ismerkedhetett meg.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.