BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2023. március 29., szerda 12:06

Egyedülálló mintaprojekt a Kertész utcai iskola előtt
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közös programunknak köszönhetően megújult a Kertész utcai iskola előtti útszakasz. A mintaprojektünk célja, hogy gyermekbarát és biztonságos környezetet alakítsunk ki a közterületeken.

Az egyetem kutatói a gyermekeket bevonva olyan kreatív installációt készítettek, amely láthatóbbá, illetve vonzóbbá teszi az iskolát és a környezetét. Az új utcabútorok, a növénytárolók, a rollerparkoló pedig úgy lettek kialakítva, hogy azok az autósok számára is jól láthatók legyenek, így is felhívva a figyelmet a gyermekekre. Reményeink szerint ez lassításra fogja ösztönözni az autósokat, a MOME kutatói ezt vizsgálják is, ugyanis az installáció kihelyezése előtt és után is sebességmérést végeznek az utcában.

Ez egy egyedülálló mintaprojekt, azonban a tapasztalatok kiértékelése után kerületszerte, a helyi igényeknek megfelelően használható lesz az utcák, terek – különösen az iskolák környékének – barátságosabbá, biztonságosabbá tételére.

Erzsébetvárosban, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is támogatni fogunk minden olyan kezdeményezést, amely gyermekek biztonságát szolgálja. Továbbá ezúton is arra kérek minden autóst, hogy legyenek türelmesek, és közlekedjenek óvatosan.

Niedermüller Péter
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.