BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2023. március 30., csütörtök 09:41

Nyitva! Fesztivál – újra élettel töltjük meg az üzlethelyiségeket
Mindannyian emlékszünk, hogy a plázák világa előtt mennyire fontosak voltak a kis boltok, butikok a mindennapi életünkben. Budapest-szerte ezeknek a helyeknek nagy része mára azonban sajnos kiürült. Az egykor virágzó üzlethelyiségek régóta az újranyitást várják, hogy ismét funkciójuk legyen, hogy újra életre keljenek, és ez most megtörténik.

Mi itt Erzsébetvárosban ugyanis arra törekszünk, hogy az üresen álló, esetenként elhanyagolt helyiségekbe újra életet vigyünk. Ezért indítottuk el a Kortárs Építészeti Központtal közösen a Nyitva! Fesztivált Erzsébetvárosban.

8 nagyszerű vállalkozás tölti meg élettel egy hónapon keresztül az elhagyott helyiségeket és bízunk abban, hogy hosszabb távon is velünk maradnak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a korábbi fesztiválok eredményeként már több vállalkozás döntött az Erzsébetvárosban maradás mellett.

A Nyitva! Fesztivállal az a célunk, hogy a kiadatlan helyiségeink újra a közösséget szolgálják. Az elhagyatottság helyét átveszi az otthonosság, az új vállalkozások pedig egy hónapon keresztül különböző rendezvényeken és nyílt napokon mutatkoznak be az erzsébetvárosiaknak. Bízom benne, hogy az idei beköltözők is valódi otthonra fognak lelni Erzsébetvárosban és jól fogják érezni magukat a kerületünkben.

Niedermüller Péter
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.