BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2023. április 3., hétfő 10:48

Erzsébetvárosban nem fognak emelkedni az önkormányzati lakások bérleti díjai!
Erzsébetvárosban, ahogyan 2019 óta egyszer sem, úgy idén sem fognak emelkedni az önkormányzati bérlakások bérleti díjai. A magas árak továbbra is jelen vannak az élet szinte minden területén, ami rengeteg embert hoz nehéz helyzetbe, éppen ezért az önkormányzat arra törekszik, hogy lehetőségeihez mérten csökkentse az erzsébetvárosiak terheit.
 
A kerületben 2019 óta kiemelt feladatnak számít a lakhatási problémák megoldása, amihez az önkormányzati lakások bérbeadása jelenti a legjelentősebb segítséget. Ezért indította el az önkormányzat azt a nagyszabású felújítási programját, amelynek keretében a korábban üresen álló, lakhatatlan állapotú lakásokat korszerűsített, energiahatékony, komfortos otthonokká változtatja. Ennek a munkának eredményeként eddig már 135 önkormányzati lakást újult meg és ez a szám az év végéig 282-re fog emelkedni, ami fővárosi szinten is példaértékű.
 
Az erzsébetvárosiak a nehéz körülmények között is számíthatnak az önkormányzatra, így a bérlakásokban élőknek nem kell a lakbérek emelkedése miatt aggódniuk.
 
Niedermüller Péter
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.