BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2023. április 19., szerda 13:49

Nem árusítjuk ki Erzsébetváros vagyonát, hanem felelős gazdálkodással fejlesztjük a kerületet! – reagálás a Fidesz nyilatkozatára
Az erzsébetvárosi képviselő-testület többsége úgy döntött, hogy 6 darab kihasználatlanul álló üres telket, illetve ingatlant értékesít, amely a kerület teljes ingatlanvagyonának mintegy 1,5%-át jelenti. Azaz nincs szó a kerület összes ingatlanjának eladásáról, amivel a fideszes képviselők is tisztában lennének, ha a hangulatkeltés helyett valóban Erzsébetváros ügyeivel foglalkoznának.
 
Az érintett ingatlanok rossz állapotban vannak, sebek a kerület utcaképén, az eladásukból származó bevételeket az előző fideszes vezetéstől megörökölt leromlott állapotú ingatlanok felújítására, azaz Erzsébetváros fejlesztésére fordítja az önkormányzat. Az értékesítés pedig nyilvános versenytárgyaláson fog történni, ami szintén újdonság lehet a fideszes képviselőknek, akiknek a vezetésével a kerület korábban vitatható áron 9 erzsébetvárosi lakást juttatott Schadl Györgynek, a kormányzati kapcsolatokkal megtámogatott végrehajtómaffia fejének.
 
Ez az értékesítés egy teljesen átlátható folyamat lesz ellentétben azzal az ingatlanmutyival, a Király utca 25., 27. és 29. szám alatti épületek eladásának ügyével, amellyel a kerület előző fideszes vezetése, miniszteri támogatással kifosztotta és csődbe vitte volna Erzsébetvárost, ha a 2019-ben megválasztott új vezetés nem lépett volna az ügyben.
 
Ha a fideszes képviselők valóban törődnének Erzsébetváros vagyonával, akkor már régen tisztázták volna magukat ezekben az ügyekben, de ez a mai napig nem történt meg.
 
Reméljük, hogy a jövőben már a Fidesz is támogatni fogja a kerület további fejlesztését biztosító döntéseket.
 
Niedermüller Péter,
polgármester
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.