BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2023. június 18., vasárnap 12:33

Kultúrával a társasházak felújításáért - Elindult a Kultudvar programsorozata Hangácsi Márton belsőudvari koncertjével
Egyszerre érkeztünk vendégségbe és koncertre, egyszerre csodálhattuk meg a Frank Leó út 10. gyönyörű épületét, miközben a Kultudvar belsőudvari koncertjeiből befolyó összeggel mindannyian támogattuk a ház felújítását.
Az ötlet fantasztikus és remek volt a megvalósítás. Ezzel együtt is biztos vagyok benne, hogy komoly bátorság kellett egy olyan kezdeményezés elindításához, amilyen a Kultudvar. Csak összetartó, működő közösség tud bele belevágni, és csak ők tudják végigvinni. 
Nagyon szurkolok a Kultudvar sikeréért, hiszen ez az úttörő projekt bizonyíthatja, hogy lakóközösségek önfenntartó módon gyűjthetnek külső forrást akár társasház-felújításhoz úgy, hogy közben fantasztikus élményekkel gazdagodhatnak a zene és kultúra rajongói.
Ez hiánytalanul megtörtént Hangácsi Márton szombati koncertjén. Egészen kivételes hangulatot teremtett a belső udvaron megszólaló élőzene, és Hangácsi Márton tényleg kivételes koncertet adott.
Büszke vagyok arra, hogy a II. kerületben, a Margit-negyedben indult útjára a Kultudvar, és hogy partnerként működhetünk együtt a szervezőkkel és az ötletgazdákkal, Sebestyén Áronnal, Reviczky Balázzsal és a társasházzal.
Olyan kezdeményezést indítottak útjára, ami mindenki előtt példaként állhat, és ha működik - márpedig az első alkalommal remekül működött -, akkor az egyik leginnovatívabb kulturális projekt lehet a város életében.
A következő fellépő Gájer Bálint lesz június 24-én 15 órakor. Jöjjenek el a Kultudvar koncertjére a Frankel Leó út 10. belső udvarába!
Őrsi Gergely polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.