BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2023. július 17., hétfő 18:10

Remeteszőlős, az egyik agglomerációs település, melynek lakói szintén használják a Szilágyi Erzsébet fasort, hozzájárul az útszakasz felújításához
Köszönöm Szathmáry Gergely polgármester úrnak és a remeteszőlősi testületnek, hogy úgy döntöttek, akár jelképesen is, de támogatják a Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb szakaszának helyrehozását.
12 magánszemély és egy cég már hozzájárult, most csatlakozott Remeteszőlős község, és többen is jelezték, hogy szívesen segítenek. Köszönünk minden hozzájárulást!
Sokak által ismert, hogy júniusban elhatároztuk, felújítjuk a Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb útszakaszát, hiába nem a mi feladatunk lenne. Nem mutogatunk másra, ha szükséges, elvégezzük a munkát akár mások helyett is, hiszen a Szilágyi Erzsébet fasor útpályája közigazgatásilag a XII. kerületben van, tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, kezelője a Budapest Közút Zrt. 
A Fővárosi Önkormányzat a forráselvonások miatt nehéz helyzetbe került, ezért nem tudja elvégezni az útfelújítást. Ám az út állapota egyre romlik, és az erre közlekedők érdekét az útfelújítás szolgálja, ezért nekilátunk a munkának a legkritikusabb útszakaszon. Célunk, hogy biztonságosabban, komfortosabban utazhatnak az erre közlekedők. 
Továbbra is várjuk elsősorban cégek, vállalatok, felajánlásait a Szilágyi Erzsébet fasor felújítására. Örömmel látjuk, ha csatlakoznak például autógyárak vagy teherfuvarozók, sőt akár környékbeli települések önkormányzatai is a felújításhoz. A támogatók megjelenési felületet kaphatnak, melyet látnak a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedők. 
Ha csatlakozni kívánnak, írjanak a kozosseg@masodikkerulet.hu címre! Emellett elindítottuk a „Fogadjunk örökbe egy méter utat” számlánkat, ahová bárki elutalhatja felajánlását.A számlaszám:BUDAPEST FŐVÁROS II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 12001008-00201761-08800007
Köszönünk minden hozzájárulást, amivel segítik, hogy biztonságosabban használhassuk valamennyien a Szilágyi Erzsébet fasort! A munkálatok holnap indulnak, kérjük türelmüket a munkavégzés idején.
Őrsi Gergely polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.