KEREPES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. augusztus 6., vasárnap 13:24

Az atomháború veszélyére figyelmeztet a polgármester
Ma gyilkoltak először atombombával. A világ közössége ezért mára teszi a nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapját. A III. világháború veszélye azonban közelebb van, mint valaha. Ezért minden döntéshozó pozícióban lévő embernek, így a polgármestereknek is fel kell emelniük a szavukat a békéért- mondta Gyuricza László, Kerepes polgármestere.
78 évvel ezelőtt ezen a napon dobták le az első atombombát Hirosimára. A bombázáskor és az utána következő négy hónapban 90 000-166 000 ember halt meg! A pusztítás minden eddiginél brutálisabb volt. A japánok kapituláltak, de sosem felejtik el azt a borzalmat, amit egyetlen atombomba képes okozni. Ennek emlékére a világ közössége létrehozta a ,,A nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc” világnapját, amit érthető okokból a mai napra tettek.
Hatalmas veszélyt jelentenek
A nukleáris fegyverek betiltása létfontosságú a világ biztonsága szempontjából. Ezek a fegyverek rendkívül pusztító erejűek, és egyetlen rossz döntés vagy baleset is óriási katasztrófát okozhat. Bele se merünk gondolni mi történik, ha Joe Biden véletlenül megbotlik és ráesik az indítógombra. A nukleáris robbanások emberéletek millióit veszélyeztetik, súlyos egészségügyi és környezeti problémákat okozva. A fegyverkezési verseny óriási költségeket von maga után, amelyek sokkal jobban felhasználhatók lennének más célokra. Az ilyen fegyverekkel rendelkező országok közötti konfliktusok nehezen oldhatók meg békésen, és a fegyverek használata súlyos diplomáciai és politikai feszültségeket eredményezhet.
Polgármester a békéért
A háború borzalmai ma is pusztítóak. Ezt Gyuricza László, Kerepes polgármestere írta ki, aki verset írt a békéért. A városvezető saját szavaival szeretné felhívni a béke fontosságára a közvélemény figyelmét: ,,Az orosz- ukrán háború már eddig is százezrek életét követelte de sajnos egyre fokozódik. Mindkét fél, Amerika és Oroszország is egyre pusztítóbb fegyvereket vetnek be. A világháború veszélye egyre közelebb kerül, a nukleáris fegyverek bevetésének veszélye sajnos egyre valószínűbb!! Polgármesterként és emberként úgy gondolom, hogy csak a béke lehet a megoldás, így az érzéseimet-gondolataimat egy versbe öntöttem, hogy felhívjam a figyelmet a béke fontosságára!”

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.