ERDŐKERTES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2023. szeptember 14., csütörtök 10:02

LÉP AZ ÖNKORMÁNYZAT - LEGYEN OTTHON SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ
Magyarországon sajnos minden évben több halálos szén-monoxid mérgezés fordul elő, pedig a mérgezés megelőzhető, ha van otthon szén-monoxid érzékelő. Az erdőkertesi önkormányzat a lakosság biztonsága érdekében lépett, és egy önkormányzati program keretében lehetőséget biztosít az erdőkertesiek számára kedvezményes szén-monoxid mérő beszerzésére – tájékoztatja Dr. Pásztor László településvezető az erdőkertesieket rendszeres hírlevelében.
Nem ez az első formabontó megoldás Erdőkertesen, amikor az önkormányzat szokatlan lépést tesz a lakosság érdekében: volt már házszámtábla program, amit azért indítottak, hogy segítsék a mentők gyors tájékozódását és a postai küldemények célba érését, volt már szelektív hulladékgyűjtés érdekében sárga kuka beszerzés, vagy esővízgyűjtő beszerzés és komposztáló program is. Ezekkel az önkormányzati programokkal több száz helyi lakosnak segít az önkormányzat a mindennapi élet szempontjából fontos ügyekben.
Komolyan veszik Erdőkertesen a lakossággal való együttműködést, bár nagyon munkaigényesek ezek a programok, a fogadtatás láthatóan pozitív a lakosság részéről.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.