TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. november 15., szerda 08:52

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése
TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00033 azonosítószámú „A Tapolcai Kertvárosi Óvoda és a tapolcai Wass Albert Könyvtár energetikai korszerűsítése, napelem rendszerek telepítése” című projekt keretében maximum háztartási méretű kiserőmű (HMKE) telepítésére kerül sor a Kertvárosi Óvoda, valamint a Wass Albert Könyvtár tetejére. Tapolca Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett 17,98 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás intenzitása: 100%.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg Tapolca Város Önkormányzata, mint kedvezményezett a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra benyújtott pályázatával 17,98 millió vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.
A projekt keretében kedvezményezett az általa fenntartott intézményeire a Tapolca, Darányi u. 4.sz. alatti Tapolcai Kertvárosi Óvoda, valamint a Tapolca, Batsányi u.1. sz. alatti Wass Albert Könyvtár épületek tetejére háztartási méretű napelemrendszerek telepítését tervezte.
A projekt célja a napelem telepítésével, hogy megújuló energiaforrásból csökkenthető legyen a két önkormányzati tulajdonban lévő épületkomplexum elektromos energia igénye.
A fejlesztés eredményeként az érintett épületek üzemeltetési költségei jelentősen csökkennek.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024.11.30.
A projektről bővebb információt a www.tapolca.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető   :
Tapolca Város Önkormányzata
Elérhetőség:
telefonszám: 87-511-150
e-mail: polgarmester@tapolca.hu

1 csatolt dokumentum Nyitó sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.