BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület - Terézváros Önkormányzata
2024. február 2., péntek 11:07

A többnél is többet ad Terézváros az óvodapedagógusainak
Az államilag megemelt és finanszírozott alapilletményen felül is emeli pedagógusai bérét  a terézvárosi önkormányzat. Az óvodapedagógusok béréhez évente - a munkában eltöltött évek alapján differenciálva -  41 millió forintot tesz az önkormányzat. Mivel a kormány nem finanszírozza a megemelt pedagógusi bérek járulékát, az önkormányzat természetesen ezt is befizeti az állami költségvetésbe. Így Terézváros 2024-ben több mint 100 millió forintot tesz hozzá a pedagógusok teljes bérköltségéhez.

Terézvárosban az óvodákban és bölcsődékben dolgozó pedagógusokat a keresetkiegészítésen túl szolgálati lakással, albérlet-támogatással és évente jutalommal is segíti az önkormányzat. Az  óvodai és bölcsődei dolgozóknak az önkormányzat   cafeteriát is biztosít, továbbá kiegészíti a bérét azoknak a dolgozóknak is, akik nem pedagógusként végzik munkájukat.

Soproni Tamás polgármester: A megemelt bérekkel nem csak megbecsülésünket fejezzük ki, hanem ide tudunk csábítani pályakezdőket, és meg tudjuk tartani a szakmájukat hosszú évek óta kiválóan művelőket is. A VI. kerületért dolgozók ugyanúgy a Terézváros család tagjai, mint az itt élők.

Az óvodapedagógusok munkakörülményeit felújított, és folyamatosan karbantartott intézmények garantálják, ebben a ciklusban újult meg Terézvárosban teljesen a Kolping Óvoda, majd a Játékvár és a Mesevilág Óvoda udvara.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.