BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2024. február 8., csütörtök 12:48

A Heti Betevő jövő héttől az Akácos udvarban várja a rászorulókat
Új helyen kezd ételosztást a Heti Betevő Egyesület, miután elfogadta az erzsébetvárosi önkormányzat ajánlatát. A civil szervezet jövő héttől az Akácos udvarban várja a rászorulókat.   
 
Erzsébetváros Önkormányzata továbbra is elkötelezett a rászorulók és az őket segítő szervezetek támogatásában. Ezt Niedermüller Péter polgármester mondta, miután megszületett az egyezség a Heti Betevővel.

A Heti Betevő Egyesület egy évtizede oszt ételt hajléktalanoknak és nehéz helyzetben lévő családoknak Belső-Erzsébetvárosban, a Klauzál téren. Mivel januárban elkezdődött a tér felújítása, új helyet kellett találni a civil szervezet számára. Az önkormányzat és a Heti Betevő Egyesület konstruktív tárgyalásokat folytatott, melynek eredményeképpen február 18-tól új helyen, a jelenleg használaton kívüli Akácos udvarban (Akácfa utca 61.) folytatódik az ételosztás.

Az Akácos udvar jelenleg üresen áll, az önkormányzat még nem írt ki pályázatot a hasznosítására. Erre legkorábban az önkormányzati választásokat követően kerülhet sor. Amennyiben ez megtörténik, tovább folytatják a párbeszédet annak érdekében, hogy olyan megoldást találjanak hosszú távon, amely egyaránt megfelelő a Heti Betevő, a rászorulók és a lakók számára is – mondta a polgármester.

 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.