BUDAPEST FŐVÁROS XVI. kerület Önkormányzata
2024. február 26., hétfő 13:17

A Cinkotai Huncutka Óvoda újonnan épített telephelyének átadója
Budapest Főváros XVI. kerület polgármestereként tisztelettel meghívom a Cinkotai Huncutka Óvoda újonnan épített Vágás utcai telephelyének sajtónyilvános, ünnepélyes átadójára.
Helyszín: 1164 Budapest, Vágás utca 54.
Időpont: 2024. 02. 27. (kedd) 8.30
A Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat elkötelezett a kerületi családok életkörülményeinek javításában, amihez elengedhetetlen a kisgyermekek helyben történő nappali felügyelete, e célhoz a most átadott épület is nagyban hozzájárul. A kivitelezés teljes összegét – 1 milliárd 140 millió forint – a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat saját költségén finanszírozta.
Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít intézményeinél az alternatív energia felhasználására és így a gáz- és villanyszámlák mérséklésére, éppen ezért a Cinkotai Huncutka Óvoda Vágás utcai épületének a tetejére is telepítésre kerültek napelemek – csakúgy, mint a kerület számos intézményénél, ahol a napenergia már használatban van. A beruházás részeként kialakított 4 csoportszoba és a hozzájuk tartozó öltözők és vizesblokkok mellett elvégeztük az épület hő- és hangszigetelését, telepítve lett levegő-, hő- és vízszivattyú, valamint az intézményben helyet kapott egy, a gyerekeket kiszolgáló melegítő konyha is, míg az udvar tekintetében 1500 négyzetméteren történt meg a kert és a környezet rendezése, és számos modern, biztonságos játék is elhelyezésre került.
A kerület vezetése hallgatva a kertvárosiak kéréseire folyamatosan növeli az óvodai férőhelyek számát.

 

A hivatalos átadó után sor kerül az épület bejárására, valamint lehetőség lesz interjúkészítésre is.

 

Kijelölt kapcsolattartó:
Kiss Adél kommunikációs és sajtóreferens
kissadel@bp16.hu, +36-20/258-6602

 

Budapest, 2024. február 26.

 

Kovács Péter
            polgármester

1 csatolt dokumentum Óvodaátadó - XVI. kerület
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.