HEVES VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2010. május 18., kedd 09:23

Folytatódik az árvízi védekezés
A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősítette ügyeletét, a megyei védelmi bizottság hétfőre rendkívüli ülést hívott össze, hogy áttekintsék a jelenlegi helyzetet és feladatokat. Sós Tamás elnök jóváhagyására újabb 20 ezer homokzsákot igényeltek a Kötivizig kiskörei telepéről.

A Megyei Védelmi Bizottság Elnöke hétfőn reggel fél 9-kor elrendelte a megyei operatív törzs részeinek aktivizálását. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgató együttműködve a települési polgármesterekkel a polgári védelmi kirendeltségekkel és a hivatásos és önkéntes tűzoltóságokkal már vasárnap, a hajnali óráktól megkezdte a településekről érkező jelzések és segélykérések kezelését. Jelentésük szerint az elmúlt 24 órában az igazgatóság illetékességi területén 15 településen zajlik árvíz elleni védekezés.
Kritikus a helyzet Gyöngyösön, Recsken, Sirokban, Parádon, Parádsasváron, Nagyvisnyón és Szilvásváradon. A védekező önkormányzatok részére a katasztrófavédelmi igazgatóság raktáraiból ez idáig 10 ezer homokzsákot adtak ki. Az önkormányzatok védekező tevékenységét a legkritikusabb helyeken a vízügyi igazgatóság illetékes szakaszmérnökei és a katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen szervezik és irányítják. Az érintett településeken közel 700 fő közerő került bevetésre. A polgármesterek lelkiismeretes irányításával illetve vezetésével a településeken a kritikus helyzetet megszüntették.

heol.hu
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.