Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége
2010. június 28., hétfő 15:31

Segítség - Szolidaritás
Egy Pest megyei község, Pusztazámor úgy döntött, hogy egyik, az árvizek, esőzések miatt katasztrofálisan nehéz helyzetbe került községtársán segít. Önzetlen támogatását 2010. június 30-án adja át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nekézseny polgármesterének. Az 1.000.000,- Ft az adományozott számára jelentős összeg, bőven lesz helyük hova fordítani. De jelentős az adományozó költségvetési lehetőségei szempontjából is, mégis úgy döntöttek, hogy nem adva ennek országos nyilvánosságot, szerényen, közvetlenül adják át bajba jutott társuknak.

Mind a két község tagja a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetségének, így a szövetség tagjai nevében mondunk köszönetet Pusztazámor helyi társadalmának, s kívánjuk, hogy Nekézseny önkormányzata a lakosság gondjainak enyhítésére tudja használni a pénzösszeget.

Egyúttal kérjük tagjainkat, tekintsék át anyagi lehetőségeiket, s ha módjuk nyílik ilyen, ehhez hasonló nemes cselekedetre, tegyék azt meg. A szövetség segít abban, hogy a leginkább rászorultakhoz kerüljön a támogatás.

Dr. Wekler Ferenc
a KÖSZ elnöke
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.