ESZTERGOM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. augusztus 28., szombat 21:41

Balog Zoltán államtitkár tanévet nyit, Meggyes Tamás polgármester iskolaépületet ad át Esztergomban
Hétfőn, augusztus 30-án délután négykor új épületben tartja tanévnyitó ünnepségét az Arany János Iskola. Az új épületet Meggyes Tamás polgármester és Pócsföldi József, a városrész képviselője, a részönkormányzat elnöke adja át. A tanévnyitón ünnepi beszédet mond Balog Zoltán, a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár. Az épületet Székely János püspök és Kiss-Maly László esperes áldja meg.
A jó ideig üresen álló Wesselényi utcai épületet már évekkel korábban kérte az Arany János Általános Iskola az önkormányzattól, és bár a város ígéretet tett a felújításra és átköltözésre, előbb egy műsik intézményt fogadott falai közé az egykor Hell József Károly nevét viselő szakképző. A középiskola tavasszal kiköltözött, agy megnyílt az út Esztergom-Kertváros általános iskolája előtt.
Az iskola jó ideje eredményes integrációs programot valósít meg, igazgatója, Baranya István, és tanára, Sztojka Attila az országban ritkaságszámba menő programot dolgoztak ki a szülők és a cigány tanulók oktatási és nevelési feladatokba történő bevonására. A roma tanulók integrációjára indított program lett az egyik kiindulópontja Esztergom integrációs programjának is, amely ösztöndíjat kínál cigány diákoknak a középiskola elvégzéséhez, valamint munka mellett képzési lehetőséget biztosít az iskolát nem végzett romák számára.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.