MEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2010. november 2., kedd 13:09

Faluátadás – Ilyen sem volt még
Egy falu újraszületik. Nem újjá-, hanem újra...! Magyarország legkisebb települése ugyanis hamarosan úgy fest, ahogyan régmúltban akkori lakói megálmodták. November 13-án, Megyer napján  adják át az újraszületett falut a kormány képviselője  jelenlétében.

Több, mint négy éve folyik az a program, mely hazánk legkisebb települése, a Veszprém megyei Megyer megmentését célozza. A korábban szinte kihalásra ítélt falunak a 2006-os választás után felállt önkormányzata fő célként tűzte ki a hagyományápolás és a jövőépítés egységét.
Az európai uniós támogatások, illetve a helyi összefogás eredményeképpen megújult, megszépült, és falusi vendégfogadásra is alkalmassá vált Megyer, a sümegi kistérség ékköve.
A falu valóban újraszületett, és ez nem csak „szófacsarás”.
November 13-án, Megyer napján ünnepélyesen is átadják az új falut.
A programokban szerepel az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület munkaszervezete és elnökségének tevékenységének bemutatása és tájékoztatása az UMVP III. és IV. tengelyes eddig lezárt és folyamatban lévő pályázatairól, valamint kötetlen beszélgetés Sümeg Kistérségi Tanács polgármestereivel.
Az átadó ünnepségen Pajer Kristóf – újraválasztott – polgármester köszöntője után
V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára mond beszédet, majd Lasztovica Jenő (Fidesz), megyei közgyűlési elnök köszönti a megjelenteket.
Az ünnepség után fotókiállítás nyíli, "Ilyen volt - ilyen lett" címmel.




Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.