KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2010. december 8., szerda 11:50

Európai uniós források segítségével kezdődhet meg Kisbajcs belterületi vízrendezése
Aláírásra került a „Kisbajcs Község belterületi vízrendezés I. ütem" című projekt támogatási szerződése. A szerződés alapján 58,6 millió Forint támogatásban részesül Kisbajcs község Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Programból.
 Az Önkormányzat már korábban elkészíttette a település vízrendezésének terveit. A teljes belterületi vízrendezés tervének átvizsgálása után az Önkormányzat úgy döntött, hogy a műszaki szükségszerűségek figyelembevételével a beruházást ütemekre bontják és az I. ütemként megjelölt részre nyújtanak be pályázatot. A közel 69 millió forintos összköltségvetésű projekt keretében az elnyert támogatással megvalósul a település központi részének, a Kossuth Lajos utca, a Győri út és az Arany János utca egy-egy szakaszának vízelvezetése, illetve a közigazgatásilag Kisbajcshoz tartozó Szőgye településrész belterületi vízrendezése.
 A napokban választotta ki a képviselő-testület, közbeszerzési eljárás keretén belül a kivitelezőt, az Arvia Építő Kft.-t. A tényleges építési munka 2011. évben fog megkezdődni. A projekt szervesen illeszkedik az Önkormányzat stratégiai célkitűzéseihez, ugyanis távlati cél a vízrendezési probléma egész településre kiterjedő megoldása – adta hírül Kamocsai Sándor polgármester.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.