Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)
2010. december 15., szerda 14:44

Új pályázatok közoktatási intézmények fejlesztésére
Megjelentek a közoktatási intézmények fejlesztését támogató, ÉMOP-2010-4.3.1/B, ÉAOP-2010-4.1.1/B és DAOP-2010-4.2.1/B jelű pályázati kiírások.
A pályázati támogatás célja, hogy csökkentse az oktatás minőségében meglévő területi különbségeket, megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit. A közoktatási intézmények fejlesztésének célja a települések népességmegtartó képességének, a települések fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő közszolgáltatások racionális és költséghatékony működésének kialakítása.
További cél a modern és racionálisan kialakított oktatási környezet megteremtése, az oktatási intézmények eszközökkel való ellátottságának javítása.

Támogatottak köre:
Jelen pályázati kiírás keretében a Komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben megvalósuló projektek támogathatóak.

Támogatott tevékenységek:
A támogatás vissza nem térítendő.
A támogatás értéke minimum 20 millió, maximum 300 millió forint. A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 95%-a, az önerő mértéke az elszámolható költségek 5%-a.
A pályázat leadási határideje:
2010. január 4. - 2011. február 28.

A pályázati összefoglalókat megtekintheti   (, , ). Amennyiben a fenti pályázat felkeltette érdeklődését, kérjük, töltse ki , amely alapján kollégáink előzetesen megállapítják jogosultságát a pályázatra vonatkozóan.
Bővebb információért kérem, keresse Ferenczy Zsuzsát, a  e-mail címen vagy a 202-3872-es telefonszámon.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.