SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. december 22., szerda 06:42

Színházi kiállítások a Somogyi-könyvtárban
Decemberben két színházi bemutató kapcsán újabb fordulójához érkezett a Szegedi Nemzeti Színház és a Somogyi-könyvtár közös játéka, amelynek résztvevői „ajándék áron” nyerhetnek színházjegyet a szegedi teátrumba.
Mikszáth különös házasságai címmel Görgey Gábor írt drámát a „nagy palóc” és Mauks Ilona szerelméről. Kapcsolatuk regényességét jól példázza, hogy Mikszáth kétszer vette nőül Mauks Ilonát. A feleség utóbb megírta házasságuk történetét - ebből született a Görgey-darab. Mikszáth szegedi éveiről, feleségéről és házasságukról a helyismereti gyűjtemény kincseiből is válogató kamara-kiállítás nyílt a Somogyi-könyvtár második emeleti kölcsönzőjében.
Ugyanott látható egy másik színházi bemutatóhoz, Dickens Karácsonyi ének című „kísértet-históriájának” színpadi változatához kapcsolódó kiállítás is. A kisregény főhőse a szőrösszívű Scroog úr, aki könyörtelenül kidobja a karácsonyi éneket kántáló koldus kisfiút, ám a történet végére megnyílik szíve az elesettek iránt. A családi mesejáték Sebestyén Rita írói közreműködésével kerül színpadra.
A Somogyi-könyvtár a karácsonyi ünnepek alatt, vagyis december 24-26-án zárva tart. A két ünnep között, december 27-29-ig (hétfőtől szerdáig) 9-19 óráig, december 30-án (csütörtökön) 13-19 óráig várja az olvasókat. December 31-én (pénteken) 9-től 13 óráig áll látogatók rendelkezésére.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.