BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2011. március 10., csütörtök 10:40

Újbudai kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2011. március 11-én, pénteken 9 órakor tartja az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére szervezett ünnepségét
az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában (1119 Budapest, Bikszádi utca 11-15.).
.
Az ünnepség keretében adják át a „Pro Urbe Újbuda”, valamint az „Újbuda kiváló sportolója, kiváló edzője” kitüntetéseket.
A megemlékezésen részt vesz dr. Hoffmann Tamás polgármester, dr. Simicskó István országgyűlési képviselő, Grosics Gyula olimpiai bajnok, dr. Csúcs Lászlóné, az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke és Szlatényi György, az MDSZ főtitkára is.


„Pro Urbe Újbuda" díj adományozható a kerület érdekében, annak fejlődéséért, a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, életének, vagyonának védelméért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért.


Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy Pro Urbe Újbuda kitüntetést adományoz Musits Antal esperes részére az újbudai polgárok számára a keresztény és egyetemes emberi értékek közvetítéséért és képviseletéért, a városrész szellemi javainak gyarapításáért végzett maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért, valamint példaértékű életútja elismeréseként.


Az „Újbuda kiváló sportolója, kiváló edzője” elismerő cím  olyan személyeknek adományozható, akik a 2010. évben hazai és nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő helyezést értek el XI. kerületben lakó vagy kerületi sportegyesületben versenyző sportolóként; továbbá olyan személyeknek, akik utánpótlás-nevelésben, a sportolók versenyekre történő felkészítésében kiemelkedő és példamutató munkát végeznek XI. kerületben lakó vagy kerületi egyesületben tevékenykedő edző-sportszakemberként.


A kitüntetéseket 4 kategóriában vehetik át:
- utánpótlás (ifjúsági) sportoló,
- felnőtt sportoló,
- nevelő edző és
- felkészítő edzőszövetségi kapitány


Díjazottak


DUDÁS ESZTER triatlon versenyző
2005-ben kezdte sportpályafutását, 2009 óta a kerület sportegyesületében (UTC) versenyez.
2010-ben elért kiemelkedő eredményei:
Duatlon Országos Bajnok
                                               Duatlon Európa-bajnoki IV. helyezés (BudapestLágymányosi Öböl)
                                               Triatlon Európa Kupa I. helyezés
                                               Triatlon Európa-bajnoki 13.
                                               Triatlon Világbajnokság 19. helyezés (BudapestLágymányosi Öböl)
                                               Triatlon Ifjúsági Olimpia 5. helyezés
                                               Triatlon Ifjúsági Olimpiai Bajnok mix-váltóban


A képviselő-testület Dudás Eszter utánpótlás sportoló részére 2010. évben hazai-és nemzetközi triatlon versenyeken nyújtott kiemelkedő sportteljesítményei elismeréseként
„Újbuda kiváló sportolója, kiváló edzője” címet adományoz.


KANGYAL BALÁZS jégkorongozó
A Vasas Hockey Club igazolt játékosa és egyben a klubvezetője is.
237 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, vagyis válogatottsági csúcstartóként vonult vissza a nemzeti csapattól. A jégkorongnak továbbra sem mondott búcsút, játékosként és klubigazgatóként egyesületével megnyerte a román-magyar rendezésű MOL Ligát.


Újbudán élő Kangyal Balázs a fiatalok tökéletes példaképe, lenyűgöző karrierjével és emberi tartásával nem csak a csapaton belül, de a magyar jégkorongban is óriási tekintélyt vívott ki magának.


A képviselő-testület Kangyal Balázs felnőtt sportoló részére a 2010. évben hazai és nemzetközi jégkorong versenyeken nyújtott kiemelkedő sportteljesítményei elismeréseként
„Újbuda kiváló sportolója, kiváló edzője” címet adományoz.


CSERNIK KORNÉL a Kelen Sport Club labdarúgó utánpótlás szakág vezetője és edzője.
2002-ben aktív sportolóként került az egyesülethez, a 2005. évtől ugyanitt utánpótlás edzőként tevékenykedik, négy éve a szakágvezetői feladatokat is ellátja.
Munkája eredményeként 10 korosztályában mintegy 250 gyermek sportol rendszeresen.
Nevelő edzőként az 1997-es korosztályt irányítja. Csapatával a 2009. és a 2010. évben bajnokságot
nyert és jelenleg is az első helyen zárták az őszi szezont.
Vezetésével az U 13-as korosztály 2010–ben Dániában a 32 csapat részvételével rendezett CUPDENMARK nevű tornán első helyezést szerzett.


A képviselő-testület Csernik Kornél nevelő edző részére a 2010. évben labdarúgó utánpótlás nevelésben, a sportolók versenyekre történő felkészítésében nyújtott kiemelkedő munkájának elismeréseként „Újbuda kiváló sportolója, kiváló edzője” címet adományoz.


NÁNAI FERENC 32 éve a Budai XI. Sportegyesület karate edzője, emellett a Magyar Karate Szakszövetség kata válogatott vezetőedzője.
Már versenyzőként kimagasló eredményeket ért el sportágában.
Szaktudását és tapasztalatát a későbbiekben edzőként kiválóan alkalmazta, tanítványainak továbbadta, akik hazai és világversenyeken évek óta az élmezőnyben szerepelnek.
Szakértelmét nem csak edzőként, hanem nemzetközi versenybíróként és különböző sportági bizottságok, elnökségek tagja- és vezetőjeként is bizonyítja.
Versenyzői az elmúlt évben Európa-bajnokságon három ízben aranyérmet és további ezüstérmet nyertek. Többszörös Magyar Bajnoki címet szereztek, valamint az Országos Bajnokságon I-III. helyezést értek el.


A képviselő-testület Nánai Ferenc felkészítő edző és szövetségi kapitány részére az általa felkészített karate versenyzők 2010. évi eredményeihez nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú edzői munkájának elismeréseként „Újbuda kiváló sportolója, kiváló edzője” címet adományoz.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.