Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 3. péntek
Hírek témák szerint

MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. június 15., szerda 16:13

2011 legsikeresebb utánpótlás egyesülete: a Mohácsi TE!
Június 4-5-én Szombathelyen rendezték meg az U-9-es korosztályú kézilabdázók (2001-es születésűek) országos döntőjét. A tavalyi második hely után nagy várakozás kísérte a gyerekek szereplését. Szoros mérkőzéseket játszottunk (kivéve a Szeged elleni második félidőt), bizonyítják ezt a háromgólos győzelmek. A csoportelsőségről a Tápiószele ellen csak a második játékrész döntött. Az elődöntőben a félidőben még 10:9-re vezetett a Siklós, s a döntőben végig az Ikervár állt nyerésre (már 13:11-re is…), innen fordítottuk meg a mérkőzést és győztünk 14:13-ra! A kötelező csere minden edző dolgát nehezítette, de a mi kispadunk 1-1 hetessel, góllal tudta segíteni a csapat előmenetelét. A bajnokcsapat tagjai: Oláh Barbara, Policsek Rebeka, Gayer Tamara, Martinov Lili, Rittlinger Lotti, Faller Bernadett, Faller Bettina, Dömse Zita, Horváth Adél, Juhász Fanni. Edző: Tabajdi Ferenc.
Az elmúlt hétvégén Veszprémben rendezték az U-8-asok (2002-es születésűek) országos döntőjét. Az öt mérkőzésből négyet nagyon simán nyertünk. Az elődöntő első félidejében a Padányi 8-10 percig meglepte csapatunkat, ám végül azon a találkozón is 9 góllal győztünk. A döntőben kissé tartottunk az Ikervártól, hiszen korábban még nem játszottunk velük, ám ez a félelem alaptalannak bizonyult, hiszen 14 góllal bizonyultunk jobbnak náluk. Kezdő négyesünk mellett mindenki hozzátett és fontos érdemeket szerzett az aranyérem elhódításában. A bajnokcsapat tagjai: Juhász Fanni, Rittlinger Lotti, Policsek Rebeka, Müllerlei Bianka, Oláh Réka, Dara Zsanna, Szidonya Emese, Kutasi Sára, Beke Panna. Edző: Tabajdi Ferenc. 
Ezzel a két bajnoki címmel már a harmadik aranyérmünket nyertük az Erima Gyermekbajnokságban (hiszen 1997-es korosztályunk sem talált legyőzőre), így a Mohácsi TE az egyetlen háromszoros bajnok egyesület, megelőzve a nagynevű riválisokat…
A szezon végén álljon itt egy komplett kép idei utánpótlás sikereinkről, hiszen a gyermekek és edzőik nagyon sokat dolgoztak a szebbnél szebb eredményekért. Oszlár Ferenc vezetésével ifjúsági csapatunk ezüstérmes lett az NB-I/B ifjúsági bajnokságban, 1996-1997-es lányaink Szedlák Nikolett és Oszlár Ferenc vezetésével az Országos Serdülő Bajnokság hatos döntőjébe jutottak (3-4 évvel idősebb lányok ellen játszva…), míg az Erima Gyermekbajnokságban az 1996-osok versenyében 4., az 1997-esekében 1. helyezést értek el. A Szedlák Nikolett – Arató Béla edzőpáros által felkészített 1998-as korosztályunk a régiós döntőig jutott, 1999-es gyerekeink az országos döntőig meneteltek Arató Béla vezetésével. A Tabajdi Ferenc által felkészített 2001-es és 2002-es lányok pedig mindkét korosztályban országos bajnokok lettek.
Ezekhez az eredményekhez korábbi vagy jelenlegi munkájával hozzájárult még (a teljesség igénye nélkül) Arató Béla és Arató Béláné, az óvodásokkal foglalkozó Andrássy Beáta és Kovács Enikő is.
A 2010/2011-es szezonban minden előzetes célkitűzésünket felülmúló sikereket értünk el. Ráadásul azon kevés egyesületek közé tartozunk, ahol a felnőtt csapat NB-I/B-s aranyérme mellett utánpótlásunk is brillírozott. Nagyon fontos számunkra, hogy minél több fiatalt nyerjünk meg a kézilabdának, s a sport segítségével megfelelő értékeket közvetítsünk számukra.

Schuth Gábor
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.