Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 30. kedd
Hírek témák szerint

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. október 3., hétfő 18:21

Ifjúsági kitüntetés-átadás a békéscsabai ifjúság ünnepén
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007-ben, az akkor elfogadott Ifjúsági Koncepcióban és Cselekvési Tervben döntött az ifjúsági kitüntetés alapításáról. Az ifjúság és az ifjúságért dolgozó, fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára nagy jelentőséggel bír ez a kitüntetés, országos szinten is kevés olyan település van, ahol ilyen magas rangon ismerik el az ifjúságért végzett munkát.
2009-ben – elsőként – Zsótér Mária, a Békéscsabai Kulturális Központ Patent Diákirodájának vezetője, valamint Fodor József, a Csabai Garabonciás Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Csabai Garabonciás Napok főszervezője vehette át a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az elmúlt évben Krupa Árpád, a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium történelem szakos tanára, valamint Sándor-Kerestély Ferenc, a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fizikatanára számára adományozott kitüntetést az ifjúsági területen végzett kimagasló szakmai tevékenységéért.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 329/2011. (VI. 24.) határozata értelmében idén Fejes Mihály, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola biológia szakos tanára érdemelte ki a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést, amelyet 2011. szeptember 29-én, csütörtökön a Csabai Garabonciás Napok záró rendezvényén Kiss Tibor alpolgármester adott át.
A kitüntetéssel többek közt egy – békéscsabai diákok által készített – képzőművészeti alkotás jár. A 2011-ben átadásra kerülő képzőművészeti alkotást Komlósi Dóra Ezüst György-ösztöndíjas fiatal képzőművész, a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény egykori tanulója készítette.
Fejes Mihály munkáját képesítés nélküli nevelőként kezdte 1972-ben Mezőkovácsházán és Békéscsabán. 1979-ben már tanárként lett a békéscsabai 7. sz. Általános Iskola, 1981-ben pedig a 2. sz. Általános Iskola dolgozója. Szaktanárként osztályfőnökként és munkaközösség-vezetőként elhivatottsága, szervezőkészsége, gyermekszeretete kimagasló. Tanítványai szép sikereket érnek el különböző szintű versenyeken. Elképzelései alapján és az ő vezetésével szervezik meg az iskolában az „Egészséges életmód hete” és a „Természettudományok hete” programokat. Játékosan, kreatívan neveli az iskola diákjait az egészséges életmódra, de segíti őket a természettudományok rejtelmeiben is eligazodni. Jó kapcsolatot ápol a Békéscsaba Város Ásványgyűjtő Szakosztállyal, együtt szervezik minden év májusában az Országos Ásványkiállítást, amelynek a Kazinczy Ferenc Általános Iskola (volt 2. sz. Általános Iskola) ad otthont. Vöröskeresztes szakkört működtet, táborokat szervez a természetszeretet jegyében. Fejes Mihályt a 2. sz. Általános Iskola tantestülete és diákönkormányzata javasolta a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetésre.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.