Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 14. kedd
Hírek témák szerint

HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. november 29., kedd 13:26

Kimagasló tehetségű diáklány gyújtott gyertyát
Lángra lobbant Hajdúdorog adventi koszorújának harmadik szál gyertyája, melynek rendezvényére közel kilencszázan sétáltak ki 2011. november 27-én a Vasvári Pál térre. Csige Tamás a város polgármestereként és pedagógusként fiatal, tehetséges hajdúdorogi középiskolásokat választott az est főszereplőinek. Ezen a hétvégén a Szent Bazil Oktatási Központ egyik példamutató szorgalmú tanulóját, Orosz Mártát érte a megtiszteltetés, hogy ünnepi gondolatait és jókívánságait tolmácsolja a város lakossága felé.

Tanintézmény egybehangzó véleménye szerint Márta az elegancia, az egyszerűség és a méltóság kiváló mintája, az oktatási központ hitéletének meghatározó alakja, aki aktív közösségi munkával, segítőkészségével és kifogástalan magatartásával kivívta tanárai és diáktársai elismerését, szeretetét. Éltének legszebb pillanatai közt tartja számon a közös karácsonyokat, melyek titokzatosságát és varázsát a mai napig sikerült megőrizniük. Családjában mindig a készülődés izgalma, a testvéri szeretet és a közös hagyományok jelentették a Szentesték meghittségét. Vallásos neveltetésének köszönhetően rendkívül fontosnak tartja, hogy a karácsony valóban a lelki felkészülésről, Jézus születéséről szóljon. Hálatelt szívvel mesélt hallgatóságának a Szent Bazil Oktatási Központ ünnepi készülődéseiről is, melyek mindegyike a szentlélek befogadásához vezeti közelebb az iskolásokat. „A lelki gyakorlat hozza számunka a lelki tisztaságot, mert vendéget várunk. A Megváltó költözik szívünkbe, aki a gyermeki szeretet újítja meg bennünk. Ezt segíti elő a karácsonyi koncert csilingelő hangja is.„

A város polgármestere a megjelentek előtt egy tortával köszöntötte Mártát, tekintettel arra, hogy éppen ezen a napon töltötte be 16. életévét. Sok boldogságot, erőt, egészséget kívánt a jeles nap alkalmából.

Egyházi, karácsonyi dalcsokorral kedveskedett hallgatóságának a Szent Bazil Oktatási Központ Középiskolájának kórusa. Az 1994-ben alakult énekkar az elmúlt évek folyamán szinte valamennyi görögkatolikus egyházközségben, országos katolikus rendezvényeken koncertezett, és az „Éneklő ifjúság” kórusversenyeken rendszeresen arany minősítéseket érdemelt ki. Vendégszerepeltek a németországi Mainzban és Berlinben, a Szentévben II. János Pál pápa előtt énekelhettek Rómában. December 13-án 17 órai kezdettel rendezett karácsonyi koncertjükre idén is várják az érdeklődőket.
Mislovics Andrea, az esemény szervezője szeretettel invitált minden kedves jelenlévőt a szent várakozás következő vasárnapjára, amikor Lakatos Szilviát, a Halmozottan Sérült Gyermekekért Közhasznú Alapítvány elnökét és Mercs Angéla, debreceni énekművészt köszönthetjük körünkben a negyedik gyertyaszál meggyújtásának alkalmából. Útravalóul a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény dolgozóinak ez alkalomra készített finomságát kínálta, az ízletes adventi gyümölcskenyeret és a dermesztő hidegben jótékony enyhülést jelentő forró teát.
 
Mosolygó Marietta
 


11 csatolt kép 1011987654321
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.