Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 14. kedd
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIX. kerület - Kispest Önkormányzata
2011. december 1., csütörtök 07:44

Szakmai díjat kapott a Hársfa Óvoda
Eötvös József-emlékplakettel ismerte el a Hársfa Óvoda munkatársainak szakmai és a közösségi tevékenységét a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Az óvoda kedden kapta meg az elismerést. A kerületi nevelési-oktatási intézmények színvonalas működtetéséért hat éve az önkormányzatot is kitüntette a PSZ.
       
A vendégeket köszöntő Opóczki Istvánné óvodavezető kiemelte, hogy a rangos elismerés a nevelőtestület mellett a szülői közösséget is illeti.

Kispest polgármestere az önkormányzat nevében gratulált a díjhoz, és hangsúlyozta, hogy az idén 30 éves óvoda szakmai programjának elismerése a díj, a zöldóvoda munkáját nemcsak a kerület ismeri el folyamatosan, hanem most már az országos szakmai elismerést is megkapta. Gajda Péter kiemelte, hogy ez mind az óvodában dolgozó pedagógus szeretetteljes és áldozatos munkájának az eredménye. A polgármestere hozzátette, bármilyen irányban módosul is a köznevelési és az önkormányzati törvény, a kispesti képviselő-testület mindig támogatni fogja az óvodát szakmai programja megvalósításában. Gajda Péter külön megköszönte a szakszervezetnek, hogy kispesti intézményt választottak a díjra.

Az óvoda nevelőit és az itt folyó szakmai munkát Szabó Zsuzsanna, a PSZ alelnöke méltatta, és egyben átadta az Eötvös József-emlékplakettet is. Köszöntőjében elmondta, az emlékplakettet 2000-ben alapította a szakszerve¬zet: a kitüntetéssel a települési önkor¬mányzatokat, illetve a jól működő PSZ-szervezeteket, intéz¬ményeket ismeri el. Az évenként odaítélhető öt díjból 2005-ben a kispesti önkormányzat is részesült a nevelési-oktatási intézmények színvonalas működtetéséért, most pedig egy kispesti nevelési intézmény kapta meg a rangos szakmai díjat.  

Swiderski Lászlóné, a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nevelője, a PSZ kispesti titkára ritka pillanatnak nevezte az alkalmat, mert mint mondta, Kispesten közösség még nem kapott ilyen rangos elismerést. Büszkeség ilyen közösségben, ilyen kollektívával együtt dolgozni – hangsúlyozta, majd a szakszervezet ajándékait adta át az intézmény dolgozóinak.

Az ünnepség lezárásaként az óvodásoké lett a főszerep. Az óvoda Süni csoportja a répamesét adta elő, a Csiga, a Méhecske, a Mókus, a Maci és a Katica csoportok óvodásai a jeles napra tanult verseket, mondókákat, dalokat adták elő az ünneplő közönségnek.

Az Eötvös utcai Hársfa Óvoda idén márciusban ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját az. Hat csoportban több mint 160 gyermek jár a lakótelepi környezetben lévő intézménybe, amely kiemelt figyelmet fordít a környezeti nevelésre és az egészséges életmódra. Az óvoda 2006-ban Zöld Óvoda címet kapott, és egyike a kompetenciaalapú oktatási programmal dolgozó kispesti intézményeknek. Idén megkapta a Szebb Kispesti Környezetünkért pályázat különdíját, és a Tegyünk együtt többet a zöld kispesti óvodákért és bölcsődékért pályázat harmadik díját is.

18 csatolt kép 110181591676543213141112178
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.