Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 14. kedd
Hírek témák szerint

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. december 7., szerda 14:29

Szociális munka Napja Dévaványán
Településünk Önkormányzatának Képviselő-testülete a település szociális intézményeiben legalább 15 éven keresztül aktívan munkát végző dolgozónak, aki kiemelkedő szakmai felkészültségével, teljesítményével, valamint lelkiismeretes munkájával jelentős mértékben segítette az intézményben folyó szociális szakmai tevékenységet, az intézményi célok eredményes megvalósítását „Dévaványa Szociális Ügyéért” elismerő címet alapított. A Dévaványa Szociális Ügyéért elismerő címmel egy oklevél és aranygyűrű jár, melynek átadása 2006. évtől kezdődően minden évben a „Szociális Munka Napja” ünnepnapja, mely egyben jó alkalmat nyújt arra is, hogy a szakterület felhívja a figyelmet a szociális területen tevékenykedő munkásokra. Immár ötödik alkalommal csatlakozunk az országos rendezvénysorozathoz, és köszöntjük a szociális intézményben dolgozókat, akik a mindennapjaikat hivatásszerűen áldozzák a segítségre szoruló embertársaik életének jobbítására.
Tudjuk, nehéz hivatás a szociális munka, nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést is folyamatosan. A szociális területen dolgozóknak nem lehet rossz napjuk, hiszen tőlük mindig segítséget kérnek és várnak, de mindezt mosolyogva kell tenniük. Az emberi testtel és lélekkel foglalkozni hatalmas művészet és óriási feladat, aki a rászorulóknak hamar ad, adománya kétszeres. Fontos gondolat ez a mai korban, amikor látjuk, hogy a hétköznapi életben az egymáshoz, ez közösséghez és az erkölcsiséghez való viszonyunk konfliktusokkal terhelt. Nehezen adunk a rászorulóknak, kerüljük a koldust, a hajléktalant, a rokkant és idős embert, pillantásunk átugorja a segítségért fohászkodó tekintetet. Ha nem látjuk talán nincs is! A segítséget várók körében a jó szív, a jó szó sokszor többet ér mindennél. Az egymás iránti meleg, emberi érzés kiveszőben van, pedig mindnyájunknak erre van a legnagyobb szüksége.
Az elismerő cím évente maximum 1 fő részére ítélhető oda. A jelöltekre javaslatot tehet a település szociális intézményeinek munkahelyi közösségei, a Szociális és Egészségügyi Bizottság és a települési képviselők.
Ebben az évben Kerekes Imréné részesül az elismerő címben, aki 1994. május 1-jétől végzi a szociális területen munkáját.
Kerekes Imréné Papp Ilona 1957. szeptember 7-én született Dévaványán, kettő leánygyermek után a család harmadik gyermekeként. Édesapja Papp Lajos kubikos volt, édesanyja Nácsa Julianna háztartásbeli. Az általános iskolai tanulmányait a dévaványai II. számú Általános Iskolában végezte. Az általános iskola befejezése után sajnos nem tudott tovább tanulni, mert lehetőségei nem engedték meg, hogy tovább tanulhasson, így a Háziipari Szövetkezetnél helyezkedett el, mint betanított varrónő. Itt ismerkedett meg férjével, Kerekes Imrével, akivel 1975. szeptember 27-én kötött házasságot, melynek gyümölcsei az 1976-ban született leányuk és az 1985-ben született fiuk.  A Háziiparnál eltöltött évek alatt középfokú – érettségi – végzettséget minőségellenőri képesítést szerzett. 1989 tavaszán munkahelyet váltott és a Lenin Termelő Szövetkezet varrodájában kezdett dolgozni minőségellenőrként, ezt követően 1994. kikelete számára is új lehetőségeket kínált. Először takarítóként, később konyhai kisegítőként dolgozott a Margaréta Idősek Otthonába. A munkája mellet elvégezte a szociális ápoló és gondozó képesítést, így mint ápolónő dolgozhatott tovább és dolgozik a mai napig is legjobb tudása szerint, elkötelezett szorgalommal és lelkiismerettel.
Kerekes Imréné részére Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 267/2011. (VI.30.) számú Kt. határozatával a település szociális intézményében kifejtett példamutató munkája, és kimagasló teljesítménye elismeréséül a „Dévaványa Szociális Ügyéért” elismerő címet adományozta. Van Gogh soraival zárom gondolataimat: "Minél tovább gondolkodom, annál inkább érzem, hogy nincs semmi, amiben nagyobb művészet lenne, mint szeretni az embereket"
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.