Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. augusztus 11. kedd
Hírek témák szerint

KADARKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. június 6., szerda 16:04

Indul a csatornázás Kadarkúton
Összesen 2473 lakos életminősége javul a „Kadarkút Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása” című projekt révén. A 2014-re megvalósuló beruházás forrásának 85 százalékát sikeres Európai Uniós pályázati támogatás keretében biztosítja a somogyi város önkormányzata.
 
A Kadarkút Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása című, KEOP-1.2.0/09-11-2011-0033 azonosítószámú projekt az egyik legfontosabb beruházás a város fejlesztésének történetében, hangsúlyozta Karsai József polgármester.
 
-          A településen jelenleg közműves szennyvízelvezetés nem működik. A háztartásokban keletkező kommunális szennyvizek elhelyezése és ártalmatlanítása környezetszennyező módon történik. A szennyvízelvezetés megfelelő kiépítésével teljes lesz a lakóingatlanok komfortfokozata, ugyanakkor a csatornázás a környezetünk védelmét szolgálja. Nem beszélve arról, hogy az esetlegesen ide települni szándékozó vállalkozások számára is megnő a város infrastrukturális vonzereje – mondta Karsai József.
 
A projekt keretében megvalósul a város belterületének csatornázása, valamint egy szennyvíztisztító-telepet hoznak létre. Jelenleg a kivitelezési munkákra vonatkozó közbe-szerzési dokumentáció összeállítása történik, majd a legkedvezőbb ajánlatot adó cég ki-választása után – a várakozások szerint az ősz folyamán - indulhat az építkezés. A lakosok majd a próbaüzem időszakában csatlakozhatnak rá az új, korszerű rendszerre. A ki-vitelezés során több mint 12 kilométer gravitációs szennyvízcsatorna épül, amely a meg-épülő új szennyvíztisztítóhoz szállítja a szennyvizet.
 
A projekt költségvetése összesen nettó 986.429.255 forint, ehhez az unió 837.435.035 forintos támogatást ad. A beruházáshoz a lakosság anyagi hozzájárulása is szükséges, ezért 2011-ben megalakult a víziközmű társulat, amely a lakosok befizetett pénzét kezeli. A 200 ezer forintos érdekeltségi hozzájárulást három módon lehet rendezni: egy összegben, lakástakarék-pénztári szerződéssel, illetve részletfizetéssel. A városlakók közül 197-en választották az egy összegű befizetést, 171 ingatlantulajdonos pedig LTP szerződéssel rendelkezik. A beruházás finanszírozásához szükséges lakossági önerő megelőlegezésére a társulat jelentős összegű hitelt vett fel.
 
A szakemberek felhívják a figyelmet az aktuális részletek megfelelő időben való befizetésére, mert a felhalmozódó tartozás később nagyobb terhet jelenthet a családoknak, s adók módjára behajtásra kerül.


1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.