Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 28. vasárnap
Hírek témák szerint

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. június 28., csütörtök 07:54

Képviselő-testületi ülés (1) - Ötven milliós pályázat kisvállalkozóknak
Intézményi felújításokról, a csatornahálózat korszerűsítéséről és új játszóterek létesítéséről is döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén.
 
  Napirend előtti hozzászólásában Laczik Zoltán (MSZP) az Árpád utca 4. szám alatti nyugdíjas ház udvarán uralkodó áldatlan állapotok megszüntetését kérte.
 
Lőrincz Mihály, a műszaki ügyosztály vezetője elmondta, hogy a nyugdíjas klubot csak ideiglenesen helyezték el itt. Még nem dőlt el az épület jövőbeni sorsa. Bár hozzájuk nem érkezett jelzés, természetesen az udvart haladéktalanul rendbe fogják tenni.
 
Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP) kérte, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség intézkedjen, mert több hajléktalan is beköltözött az Ótemető ravatalozójába.
 
Bíró Gyula (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) köszönetet mondott a Törökugratói Polgárőr Egyesületnek, hogy kifestették a buszvégállomást. Kifogásolta viszont, hogy a városba érkező cirkusz zavarja a környéken élőket.
 
Sánta Áron (Fidesz-KDNP) azt tette szóvá, hogy többszöri kérése ellenére, az Aradi utcában és a Kesjár iskola környékén még mindig veszélyes kátyúk vannak.
 
Wittinghoff Tamás polgármester is arra kérte a BTG-t, hogy tegyen meg mindent annak a képnek a megőrzése érdekében, hogy a fővárosból Budaörsre érkezők továbbra is úgy lélegezhessenek fel, hogy végre Európába érkeztek.
 
Császárné Kollár Timea (Jobbik Magyarországért Mozgalom) a Domb utca-Víg utca környékén élők elégedetlenségét tolmácsolta, amiért hosszú ideje húzódik a környéken egy beruházás, ami akadályozza a gyalogos közlekedést is.
 
Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) köszönetet mondott a BTG-nek az általa kért kátyúk kijavításáért, illetve a szemétgyűjtési akcióhoz nyújtott segítségért.
 
 
Első napirendi pontként a 2012. évi költségvetést módosították. Ilyenkor vezetik át azokat a két ülés közötti döntéseket, amelyeknek pénzügyi vonzatai is voltak.
 
Ugyancsak  módosították az állattartásról szóló rendeletet, ami lehetővé teszi, hogy ezentúl a kertvárosias és a kisvárosias lakóövezetekben is lehet tyúkot tartani. De ezt a szándékot kötelező jelleggel be kell jelenteni. Elvetették viszont azt a javaslatot, hogy ki kelljen kérni a szomszédok véleményét.
 
A testület határozott idejű telekalakítási és építési tilalmat rendelt el a Szabadság út-Lejtő  utca- Koszorú utca által határolt területen. A rendelet augusztus 12-én lép hatályba és 2012. december 31-éig lesz érvényben.
 
Rendeletet alkottak az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról. Meghatározták például, hogy  annak a bérlőnek, aki lényeges kötelezettségének nem tesz eleget, és 45 napot meghaladó fizetési kötelezettség elmaradása keletkezik, a Vagyonkezelő 30 napos fizetési határidővel részletfizetési lehetőség felkínálását tartalmazó felszólítást küld. Ha a felszólítás eredménytelen, 8 napon belül a bérleti szerződést felmondják.
 
Módosították a Budaörs Kistérség Többcélú Társulása, valamint a Szociális és Gyermekjóléti Központ által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló önkormányzati rendeletet a térítési díjak változása miatt.
 
Pontosították a budaörsi vállalkozások támogatására kiírt 50 milliós keretösszegű pályázat feltételeit. Eszerint középvállalkozások nem részesülhetnek a támogatásból. A maximális támogatási összeg kétmillió forint lehet. A fő cél a munkahelyek megtartásának támogatása. A pályázatok benyújtási határideje augusztus 31.
 
Jóváhagyták a Budaörsi Rendőrkapitányság kérelmét, amely egy támogatással kapcsolatos elszámolás határidejének meghosszabbítására vonatkozott.
 
Ugyancsak a rendőrséget érintő döntés volt, hogy egy dolgozójuknak öt éves időtartamra lakást biztosít az önkormányzat.
 
Együttműködési megállapodást kötöttek a helyi nemzetiségi önkormányzatokkal, vagyis a német, az örmény, a görög, a román, a ruszin és a szlovák kisebbségekkel.
 
Megszavazták a szükséges összeget a Mákszem Óvoda magastetejének tervezéséhez.
 
Figyelembe vették  a Zippel-Zappel Óvoda intézményvezetőjének kérelmét, és ez alapján a felújítási munkákat úgy ütemezik, hogy azok a lehető legkisebb mértékben zavarják az óvoda életét.
 
Jóváhagyták a 2012. évi intézményi felújítások II. ütemét.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.