Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 10. péntek
Hírek témák szerint

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. augusztus 16., csütörtök 15:52

Együttműködés közös céljaink megvalósítása érdekében
Együttműködési megállapodást kötött Martfű Város Önkormányzata és a Martfű Termál SPA-t üzemeltető Toma-Bau Zrt. A társaság a III. ÖrökZöldTisza Martfűi Fesztivál sikeres megvalósításához igényelt pénzügyi támogatási kérelmét is pozitívan bírálta el a képviselő-testület az augusztus 9-i, rendkívüli ülésén.


Az együttműködési megállapodás célja a kölcsönös gazdasági előnyök megteremtése, a térség turizmusának fejlődése révén a vállalkozásfejlesztés, a munkahelyteremtés, az ideérkező turistáknak és a helyben élőknek programlehetőségek biztosítása, a helyi kultúra és hagyomány bemutatása, továbbélésének segítése és nem utolsósorban, a vendégéjszakák számának növelése.
Mindkét fél egyetértett abban, hogy a most körvonalazódó lehetőségek túlmutatnak a Martfű Termál SPA újabb pályázatához szükséges megállapodáson. 
-          Fontos ez a megállapodás, mert úgy érzem, hogy néha elbeszélünk egymás mellett. Jót tesz, ha tájékoztatjuk egymást az elképzeléseinkről, milyen programokat valósítunk meg, hogyan tudunk együttműködni. Városunkban kiemelkedően fontos a gyógyturizmus. Amellett, hogy sokan ott keresik meg a kenyerüket, a város továbbfejlődése szempontjából is kulcsfontosságú ez a terület. Együtt kell működnünk, hogy közös céljainkat meg tudjuk valósítani - hangsúlyozta dr. Kiss Edit polgármester.
- A martfűi nagyvállalkozások között ott szerepel a Toma Bau Zrt. Ez egy sajátos kapcsolat, városunkban nagy ajándék, hogy a SPA jelen van, ezt használják legjobban az itt élők. Fontos a jó, tervezhető együttműködés, hiszen egymásra vagyunk utalva, szimbiózisban élünk itt - erősítette meg Rágyanszky István önkormányzati képviselő.
A képviselő-testület éves költségvetésében egymillió forintot különített el az ÖrökZöldTisza Martfűi Fesztivál támogatására, amelynek kifizetéséről ugyancsak a legutóbbi ülésükön határoztak a képviselők. A támogatás jelentős, hiszen a város egészéves „ünnepnaptárára”, a városi ünnepségekre, rendezvényekre összesen 1,5 millió forintot fordít az önkormányzat.
- Vagyunk abban a helyzetben, hogy megtehetjük ezt a támogatást, a programtervezet érdemes arra, hogy az elkülönített összeget rendelkezésre bocsássuk, másrészt a most kötendő megállapodás mentén érdemes együttműködnünk a jövőben - emelte ki dr. Kiss Edit.
Tomasovszky László legújabb pályázati elképzeléseiről is tájékoztatta a jelenlévőket. Százmilliós beruházás keretében jelentős technikai, energetikai fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket terveznek. A TB támogatott kezelések beindítását, a kemping tó körüli sportolási lehetőségek fejlesztését is lehetővé tenné az újabb, sikeres pályázat.  
Az elmúlt évi, második alkalommal megszervezett martfűi rendezvénysorozat elnyerte a fesztiválminősítést, ami kivételesnek számít. Azonban az ötnapos, nyolcmilliós költségvetésű programsor megvalósításába ebben az évben nem sikerült pályázati támogatást bevonni. - Nem tudtuk még igazán kidomborítani, hogy ez a várossal rendkívül összefüggő fesztivál - hangsúlyozta a Martfű Termál SPA tulajdonosa.
Asztalos Árpádné, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója is üdvözölte a megállapodást és a fesztivál önkormányzati támogatását. - A város kulturális intézménye és a Martfű Termál SPA egyaránt a kultúra magas színvonalát szeretné közvetíteni, az igényes martfűi közönség nagy örömére. Jelentős tény az is, hogy az itt élő emberek ingyen szórakozhatnak a fesztivál értékes programjain, mivel év közben sokak számára ez elérhetetlen.
A Martfű Termál SPA nemrég átadott új létesítményrésze előtti útszakasz felújítása, megépítése is az önkormányzat és a tulajdonosok összefogásával valósulhat meg, remélhetőleg még ebben az évben.
- Ha továbbfejlesztjük azt az infrastruktúrát, amivel le tudjuk kötni az idelátogatókat, ez is hozzájárul a turizmusfejlesztéshez. Minden tevékenységünknek az itt működő vállalkozásokat kell segítenie, a város fejlesztését is a vállalkozások nyújthatják nekünk. A városlakók javát is szolgálnunk kell, nekik pedig kiemelt fontosságú, a munkahely mellett, a szabadidejük hasznos eltöltése - fogalmazott dr. Kiss Edit polgármester a képviselő-testületi ülésen.
Herbály Jánosné
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.