Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2013. március 11., hétfő 13:36

Tarthatatlan állapotok Budapest mértani középpontjában
A Kőbánya Alsó vasútállomás környezetét jellemző állapotok miatt Kovács Róbert polgármester ismét levélben fordult a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójához. Levelét ezúttal nyilvánosságra hozta, tekintettel arra, hogy jelentős érdeklődésre számot tartó és sokakat érintő problémáról van szó.


Nyílt levél:


MÁV Zrt.
Dávid Ilona elnök-vezérigazgató
Budapest
Könyves Kálmán körút 54-60.
1087


Tisztelt Elnök-vezérigazgató Asszony!


Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a MÁV Zrt. és a Kőbányai Önkormányzat rendezésre váró, közös ügyeinek hosszú a lajstroma, sok évre, évtizedre visszanyúló előzmények jellemzik.

Bár folyamatosan bízva keressük a megoldást és együttműködést a problémák orvoslásában, sajnos kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy bizonyos ügyek lezárását hiányzó anyagi erőforrások korlátozzák, lassítják. Az az ügy azonban, ami miatt ismételten kénytelen vagyok Önhöz fordulni, még sajnálatosabb, mert megítélésem szerint nem hozható összefüggésbe csupán anyagi tényezőkkel.

Több levélváltást követően legutóbb 2012 októberében fordultam Önhöz írásban, intézkedését kérve a Budapest X. kerület, Kőbányai út (Mázsa tér) 38925/3 helyrajzi számú ingatlanon található két pavilon elbontása, illetve a Kőbánya Alsó vasútállomás környezetének rendezése ügyében. Levelemre a mai napig nem kaptam választ, sajnos intézkedést igen. A kért bontás ugyanis megtörtént, oly módon, hogy sikerült az eddig is mindenki megdöbbenését kiváltó állapotokat tovább fokozni. Soraimnak nyomatékot adva - és prezentálva azt a képet, amely a Budapest mértani középpontjában fekvő kerületünk kapuját és Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontját jellemzi - mellékelem az aktuális állapotokról készült fényképeket.

Bár nem tisztem megítélni, úgy vélem, egyetlen utas sem érdemli meg azokat a körülményeket, amelyek Kőbánya Alsó vasútállomáson fogadják. A nap mint nap munkába, iskolába igyekvő, vagy Kőbányára érkező polgárok, családok a pavilonok bontása előtt a hajléktalanokat, a bontás óta a bomló, bűzlő szemétkupacokat kerülgetve kénytelenek a vonathoz eljutni.

Városvezetőként és kőbányai lakosként is kötelességemnek érzem, hogy ismételten megkérjem Önt az említett állapotok haladéktalan felszámolására és Kőbánya Alsó vasútállomás környezetének rendezésére.
Az elmúlt két évben a Kőbányai Önkormányzatnak rengeteg munkával és a Fővárosi Önkormányzattal való hatékony együttműködéssel sikerült évtizedes problémákat megoldania és javítania méltatlanul rossz megítélésén. Egy példát említve csak, az említett vasútállomás szomszédjában lévő sétányunk tavaly országos versenyen nyerte el a Budapest legszebb főutcája címet.

Az előzőekben részletezettek miatt nyomatékosan kérem Elnök-vezérigazgató Asszony mielőbbi, hathatós és gondos intézkedését Kőbánya Alsó vasútállomás környezetének rendezése, valamint a kulturált közlekedést lehetővé tevő, emberhez méltó körülmények biztosítása érdekében.

Tekintettel arra, hogy jelentős érdeklődésre számot tartó és sokakat érintő problémáról van szó, tájékoztatom, hogy jelen levelemet és Elnök-vezérigazgató Asszony válaszát is nyilvánosságra kívánom hozni.


Budapest, 2013. március 7.


Segítő együttműködésében bízva, üdvözlettel:

 

Kovács Róbert
Kőbánya polgármestere

1 csatolt kép Nyílt levél
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.