Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2014. november 17., hétfő 18:05

A XVIII. kerületben is jelen van a Színes Város Csoport
A Színes Város Csoport hazánk első tűzfal- és köztérszínesítő alapítványa. Mostani projektjével is igazolta, hogy a „városi tér” megújítása túlmutat a közterek rendbetételén, valamint a közösségi színterek és funkciók bővítésén. Az elmúlt hetekben Budapest XVIII. kerületében a Kandó Téri Általános Iskola egyik épületét látták el egyedi grafikával az iskolás gyermekek és a környékben élők örömére.

Akár a négyszögletű kerek erdő, olyan lett a XVIII. kerületi Kandó Téri Általános Iskola új épülete. A szánkózó domb melletti fás, füves tér közepén álló hófehér falakra mesebeli tájat festettek a Színes Város Csoport alkotói. Az iskolások műsorral hálálták meg a november 17-ei átadón, a vidám dekorációt.

Magyar Márta igazgató asszony örömét fejezte ki, hogy ismét egy újítás átadását ünnepelheti az iskola, hiszen szeptemberben vehették birtokba a tanulók a három tanteremből álló új tudásközpontot, melyet egy üzlethelyiségből alakítottak át. Ennek az új oktatási bázisnak a falát díszíti a színes alkotás. Az igazgató köszöntötte az ünnepélyes alkalmon megjelenteket, Ughy Attila polgármestert, Kucsák László országgyűlési képviselőt, Flór Pétert, a Színes Város Csoport főtitkárát. Az igazgató asszony a vidám dekorációra utalva elmondta, a sok szép rajz, mind egy megálmodott világ része, egy olyan világé, amelyben sok a virág és a fa, amely igazán jól illeszkedik az iskola ÖKO-tevékenységéhez, a fenntartható fejlődés filozófiájához.

A polgármester hangot adott az épület átadásakor megszületett gondolatnak, amely szerint egy ilyen iskola külsejének is meg kell megmutatnia, milyen szellemiségben folyik a munka odabent, s milyen a gyerekek ízlésvilága.
A jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott, eddig szakemberek dolgoztak a falakon, azonban Magyar Márta igazgatóval megállapodtak, hogy tavasszal az oldalsó szabad felületeken minden gyerek kipróbálhatja saját tehetségét, természetes a művészek irányításával és ebben, akár az eddigi dekorációkban, ismét Flór Péter és a Színes Város Csoport segítségét kérik.

A Színes Város Csoport ghánai ötlet nyomán, 2009-ban kezdte tűzfal színesítő működését – idézte fel a közelmúltat Flór Péter. Azóta számos önkormányzati és céges megbízásnak tettek eleget.
A Kandó Téri iskola projektjét azért is szereti a főtitkár, mert jól illeszkedik a zöldövezeti környezetbe, és bízik abban, hogy a gyerekek számára is fontos alkotást hoztak létre. A munka előkészületeiről elmondta: – Négy elképzelést vázoltunk fel az igazgató asszonynak, amelyek közül ezt választotta. Az elkészült mű a MOME tervező grafika szakán végzett Jánosi Anna és Bakó Tamás művészek alkotása.

Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője, ünnepi beszédében emlékeztetett, öröm, hogy a más helyeken már bizonyított Színes Város itt is bemutathatta tudását.





3 csatolt kép beszédekiskolagyerekek
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.